Izvor: happybsc
04.06.2024 u 19:17
0

TAKMIČENJE U ULTRA MARATONU ODRŽANO OVOG VIKENDA NA PALIĆU: Takmičari iz čitave Evrope trčali 24 12 i 6 sati

Na Paliću je na prostoru Velike terase uz samu obalu Palićkog jezera, tokom protekle subote i nedelje održano Prvenstvo Srbije u ultramaratonu za seniore i seniorke na 50 kilometara, 100 kilometara i na 24 sata.

Prvenstvo Srbije realizovano je u okviru tradicionalnog međunarodnog 16.-og Ultramaratona Palić čiji je tehnički organizator bio Ultramaratonski klub Paligo Palus Palić. Takmičenje je održano na zavidnom nivou i bez najmanjeg problema u skladu sa propozicijama Srpskog atletskog saveza. Ovo takmičenje se na Paliću organizuje 16 godina i predstavlja jednu od najvažnijih sportshiatletskih manifestacija.

Ultramarotonska trka podeljena je u tri etape i trči se bez prestanka 24 sata 12 sati i šest sati takmičari svoje deonice prelaze bez pauze, a ovog vikenda i vremesnki ulsovi nisu poslužili . Srbiju je ove godine predstvljalo dvaesetak takmičara.

Najduža trka ona  na 24 sata otpočela je  je u subotu tačno u podne, a cilj iste je realizovan 24 sata kasnije na istom mestu, trkači na 100 kilometara startovali su tačno u ponoć, dok je Prvenstvo Srbije na 50 kilometara otpočelo u nedelju u 06,00 časova.

Prve reči Novaka posle povlačenja sa Rolan Garosa: Poslao je emotivnu poruku

Na Prvenstvu Srbije u trci na 24 sata u muškoj konkurenciji slavio je Nenad Živković član ARK Maratonac Kruševac (180 km i 320 metara), ispred Edvarda Halasa člana UK Paligo Palus (176,20 km) i Miroslava Pajić člana AK Veteran Beograd (160,17 km), u ženskoj konkurenciji pobedila je Ksenija Bubnjević iz UK Paligo palus (173,96 km), ispred Maje Milosavljević iz ARK Maratonac Kruševac  i Marije Bubalo iz AK Apatin.

U trci na 100 kilometara koje se bodovalo za Prvenstvo Srbije, trijumfovao je Mihal Šulja  iz AK Dinamo Pančevo sa rezultatom 7 sati 31 minuta i 49 sekunde, dok je Jovica Spajić obezbdio reprezentatvnu normu za predstojeće Svetsko prvenstvo u ovoj disciplini .

Saša Gacik nekadašnji državni rekoredr pored zadovoljstav koje je izrazio itsračanom trkom zadovoljan je i postignutim rezulatom.

Ja sam bio četvrti istračao sam 181 kilometar, i jako sam ponosan na svoj rezuklata koji sam postigao sada pri kraju atletske i reprezentativne karijere. Ovo je jedna od poslednjih trka u kojima se takmičim kao takmičar, ali sam takođe zadovoljan rezultatima koje sam postigao kao trener, kako na ovom tako  i na nekim budućim takmičenjima.

Na Prvenstvu Srbije na 50 kilometara titulu prvaka u muškoj konkurenciji osvojio je Miloš Dajević iz Hajduk maraton tima Kula (3 sata 20 minuta 25 sekundi) ispred Ivana Miškeljina iz UK Paligo Palus Palić (3:34:52 sekunde) i člana ARK Somaraton iz Sombora Atile Siča (5 38:10 ). U okviru 16. Ultramaratona Palić održana je i trka na 12 sati u kojoj je rezultat pobednika u muškoj konkurenciji Mihala Šulje (151,44 kilometara), bolji od dosadašnjeg državnog rekorda, koji je iznosio 148 kilometara.

Pored takmičara iz Srbije na manifestaciji su učestvoali atletičari ultramaratonci iz Mađarske i Slovačke, a na Međunardnoj trci trijumfovali su na sva tri mesta takmičari iz Mađarske

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter