Izvor: Blic
11.09.2021 u 08:48
0

ĐOKOVIĆ U FINALU! Nole ima priliku da postane NAJVEĆI IKADA

Novak Đoković se plasirao u finale US opena pošto je nakon velike borbe u pet setova porazio Aleksandra Zvereva rezultatom 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.

Jedan od najboljih mečeva u karijeri odigrao je nemački teniser, pogotovo u prvom i četvrtom setu koje je osvajao, ali je i za klasu iznad toga bio Đoković u prvom meču na pet setova ove sezone.

Srpski teniser je sada na korak od osvajanja „kalendarskog slema“ i 21. grend slem titule u karijeri, finale će se igrati u nedelju a rival Novaku biće Danil Medvedev.

PROČITAJTE JOŠ: RONALDO SUTRA NA OLD TRAFORDU: Portugalac je spreman!

Đoković – Nišikori, Đoković – Bruksbi, Đoković – Beretini, Đoković – Zverev, četiri runde US opena u nizu i četiri ista početka, izgubljenim setom najboljeg igrača sveta. Ovoga puta Novak Đoković nije deklasirao rivala kao u prethodna tri navrata, naprotiv, igrao je prvi put u sezoni pet setova – ali je dokazao da je za klasu bolji i od Zvereva.

Ni na startu polufinala Novak Đoković nije izgledao preterano ubedljivo, naprotiv, dok Aleksandar Zverev jeste. Čvrsto je stajao, nije grešio, pogotovo u svojim servis gemovima. Oni nisu trajali dugo, znatno kraće od Novakovih, silovito je „lansirao“ udarce sa osnovne linije Nemac bacivši ih najpre visoko ka nebu, a onda odalamivši u pravcu rivala. Posle Beretinija, još jedan višečasovni program Đoković je imao sa dobrim serviserom.

PROČITAJTE JOŠ:  MARAKANA JE ŽIVOT: Stanković pripremio ekipu za Proleter

Ključan momenat bio je taj deveti gem prvog seta. Saša Zverev je već zapretio Novaku kada je prethodno servirao, imao je tada jednu brejk loptu, a onda u sledećem dve, da bi Nole najlošije moguće odreagovao na pritisak – duplom greškom. Kroz glavu je prošla ona čuvena „Ah sh*t, here we go again“ od Karla Džonsona na startu dobro nam poznate GTA video igre, verovatno je nešto slično pomislio i Zverev.

Ubrzo je bio gotov prvi set, a Novak ga je još brže zaboravio i izašao na teren spreman da preokrene, što se videlo već kroz par minuta.

Tada je na semaforu pisalo 3:0, naravno, što se tiče samo dešavanja u drugom setu. Brejknuo je Novak nemačkog igrača već u njegovom prvom servis gemu, a one je završen isto kao i onda kad je Zverev slavio brejk nešto ranije, duplom servis greškom. Već je tada bio prisutan „onaj osećaj“, iako je tek bilo 2:0, videlo se kako je Đoković „namirisao krv“ rivala. A kada god bi se to primetilo, teško da bi ikada izgubio srpski teniski velemajstor.

PROČITAJTE JOŠ:  ČOVIĆ PROGOVORIO:Evo šta je čelnik Zvezde rekao o Željku Obradoviću

Gradio je korak po korak osvajanje seta i izjednačenje Đoković, a onda ga završio drugim brejkom pošto je ponovo bio izuzetno agresivan na zaista dobre serve Zvereva, ali je bilo očigledno da Nemac nema bolje serve od riterna Srbina. Nešto manje tokom prvog, a uglavnom tokom drugog je Đoković perfektno izanalizirao igru Zvereva kog je načisto zaustavio na startu trećeg seta.

Činilo se da bi Srbin ponovo mogao da dođe do brzog brejka koji bi trasirao put ka ekspresnom povratku, što se nije desilo. Kako je set odmicao, Zverev je bio sve sigurniji u svojim gemovima, a Novak Đoković nije padao, vraćao je sve, a rival je poene najčešće dobijao iz njegovih grešaka.

A onda se desio taj deseti gem, najgori mogući momenat za nemačkog igrača da izgubi servis. A i te kako je mirisalo na to jer je Zverev gem otvorio sa 0:40. Tri brejk i set lopte je imao Novak Đoković, propustio jednu, propustio drugu… Zverev je iskoristio jednu klinačku „caku“ bacivši lopticu koju nije mogao da udari iz servisa pa je isti ponovio, a ubrzo nakon toga izgubio set jer takve stvari kod Đokovića retko prolaze. Srbin je preokrenuo.

PROČITAJTE JOŠ: ČUDNA PROGNOZA: Evo ko će smeniti Novaka na tronu

Za razliku od završnice trećeg seta i izrazito dugih poene (u onom desetom je odigran jedan sa 53 udaraca), četvrti su obeležili kratki. Većina takvih je zavrašvana u korist Zvereva, da li nakon njegovih dobrih servi uz još udarac ili dva, ili as udarcima, dok su oni duži bili rezervisani za Đokovića. Zbog toga je Nemac i izbegavao da ulazi u duže razmene, neretko je čak i rizikovao silovitim servama nakon prve servis greške, a češće se nije kajao zbog takvih odluka nego što jeste.

Mada je Zverev izgubio treći set, izgledao je mnogo bolje nego u drugom, a u četvrtom je bio onaj pravi. Videlo se da neće Đoković bez velike borbe završiti posao, što se i desilo. Iako je imao šanse za to, Aleksandar Zverev nije napravio nijedan brejk od onog u prvom setu koji je prelomio taj deo meča, sve do oduzimanja Novakovog servisa u četvrtom setu.

Ponovo je jedan brejk bio dovoljan Nemcu za set. Očigledno je bilo kako sa rezervom igra Zverev dok Đoković servira i štedi se za svoje servis gemove koji su mu i doneli peti set.

PROČITAJTE JOŠ: NAPOKON SU SVI PRIZNALI – NOVAK JE NAJVEĆI IKADA!

Međutim, zaboravio je Zverev da je Novak Đoković najdominantniji čovek u tenisu kada su energija i fizička sprema u pitanju, a možda i celokupnom sportu, te da je peti set potpisan poraz.

Tako je i bilo, nije prošlo puno vremena a Đoković je vodio sa 5:0 u odlučujućem setu. Osvojio je prvi gem zatim Nemac, napravio onda i brejk, da bi ga ekspresno ribrejknuo Đoković i u stilu otišao u finale.

A finale… Biće to jedan od najvećih događaja moderne sportske istorije Srbije. Novak Đoković igra za „kalendarski slem“ što je uspelo samo nekolicini tenisera ikada, kao i za 21. grend slem trofej čime bi prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa kojima trenutno deli prvu poziciju – te definitvno postao najbolji ikada u „belom sportu“. Rival će mu biti Danil Medvedev, neće biti lako – ali ko može da zamisli ovakvog Novaka Đokovića kako gubi najveći meč svoje karijere.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter