Izvor: b92
26.08.2024 u 10:04
0

TRETIRAN SAM KAO SVI DRUGI: Dosta tenisera smatra da su primenjeni dvostruki standardi

Italijanski teniser Janik Siner istakao je još jednom da nije tretiran drugačije u vezi sa slučajem dopinga nego što bi bili drugi teniseri.

Svetski broj 1 je dvaput bio pozitivan na steroid klostebol u martu, ali je Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) utvrdila da on ne snosi krivicu i odgovornost za to.

VAMOS-TAMOS: Đoković napravio foru koja je Srbe nasmejala do suza!

Prilikom oba testiranja pomenuti metabolit pronađen je u malim količinama, ali je zbog toga oba puta momentalno privremeno suspendovan, sa pravom na žalbu.

S obzirom da je žalba oba puta uvažena, on je mogao da nastavi da se neometano takmiči na turnirima.

Dosta tenisera smatra da su primenjeni dvostruki standardi, da je Siner tretiran drugačije u odnosu na druge igrače u sličnoj situaciji.

„Očigledno, zbog pozicije u kojoj se nalazim, mogao sam da uzmem kvalifikovane ljude. Da se to dogodilo nekim drugim igračima, bilo bi drugačije. Ali ponavljam, tretiran sam kao svi drugi. Razlog zašto sam nastavio da igram je što smo znali tačno kako je ušlo u moj sistem i odakle je klostebol  došao. Bio je iz spreja“, rekao je Siner za ESPN.

„Uzimajući sve u obzir, nisam imao drugačiji tretman. Proces je prilično dug, bio je još više opterećujući jer iako znate da kakav će biti rezultat, i dalje ne znate šta će biti na kraju. Nije bio lak period za mene. Zbog toga sam srećan“, dodao je broj 1.

Sinerov slučaj je podigao veliku buru neposredno pred start US Opena.

„Bilo je veoma teško vreme, neizvesno vreme, srećan sam što je završeno jer sam skinuo dosta tereta sa leđa. Voleo bih da nijedan igrač ne prođe kroz ovo, nadam se da će ljudi shvatiti zašto su mi dozvolili da igram i zašto sam proglašen nevinim. Mislim da sam objasnio sve kako je bilo i kako je trebalo da bude. Mislim da su sproveli istragu na isti način kako bi za svakoga. Nadam se da svi mogu da shvate to i da nastavimo dalje“, zaključio je Italijan.

US open počinje ovog ponedeljka.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter