Izvor: BSC Happy
27.12.2023 u 19:32
0

NOVAK NOVU SEZONU ZAPOČEO PORAZOM: Đoković posle preokreta ostao bez trijumfa u Rijadu

Novak Đoković je poražen u egzibicionom meču u Rijadu u saudijskoj Arabiji od velikog rivala Karlosa Alkaraza rezultatom 4:6, 6:4, 6:4 u sjajnom meču.

TREĆI SET U TOKU Đoković – Alkaraz 6:4, 4:6, 4:6

6:4, 4:6, 4:6 – KRAAAAJ! Pobeda Alkaraza

Alkaraz je odservirao gem sa nulom i kompletirao preokret protv Novaka na startu nove sezone.

6:4, 4:6, 4:5 – Veliki kiks Đokovića za brejk Alkaraza, Španac na korak od poobede

Potpuno se rasplamsala borba u trećem setu. Alkaraz je uspeo da dođe do oizjednačenja, a azatim iskoristio priliku i došao do brejk lopte. Usledila je velika greška Đokovića i Španac je došao do brejka i prilike da sevira za pobedu.

6:4, 4:6, 4:4 – Alkaraz siguran na servisu, drama se nastavlja

Alkaraz se oporavio posle manje krize i izjednalčio u trećem setu.

6:4, 4:6, 4:3 – Novak potvrdio brejk i napravio preokret

Nije bilo lako da posle maratonskog gema ostane u fokusu, ali je Đoković uprkos pritisku Alkaraza uspeo da potvrdi brejk i preokrene u trećem setu.

6:4, 4:6, 3:3 – Idemoooo! Novak posle drame vratio brejk

Namirisao je priliku Đoković da je ovo konačno gem da vrati brejk. Previše je grešio Alkaraz i rizikovao izlascima na mrežu. Đoković je tako došao do brrejk prilika,a  treću je uspeo da iskoristi i pretvori u izjednačenje.

6:4, 4:6, 2:3 – Uf, dobro je! Đoković uspeo da smanji rezultat

Potpuno se razigrao Španac i Novak se baš muči. na 40:30 je Alkaraz sjajnim udarcem digao publiku na noge i došao do izjednačenja. Nije Novak potom uspeo ni drugu gem loptu da realizuje. Ipak, uspeo je treću i sprečio dupli brejk, pa je i dalje u igri

6:4, 4:6, 1:3 – Alkaraz spaso brejk loptu, Novask špropustio veliku šansu

Konačno smo videli borbu u jednom gemu Alkaraza. Đoković je na 30:30 sjajnim forhendom došao do brejk lopte, ali se Španac izvukao i potom došao i do gem lopte koju je i osvojio.

6:4, 4:6, 1:2 – Ovo nikako ne valja, Alkaraz napravio brejk

Španac je u jednom trenutku  izveo sjajan udarac i oduševio publiku, apotom je pozvao da navija za njega. Đoković ga je ugasio asom već u anrednom poenu, ali je Alkaraz došao do brejk lopte i osvojenog gema.

6:4, 4:6, 1:1 – Nastavlja se drama, Alkaraz ne greši na svoj servis

Od završnice prvog seta, Novak ne uspeva da pripreti Alkarazu na njegov servis. Iako je zaigrao bolje, Španac je lako odbio njegov nalet i izjednačio razultat.

6:4, 4:6, 1:0 – Konačno gem na startu seta za Đokovića

Nije ovoga puta Novak dozvolio brejk Alkarazu odmah na startu i serijom sigurnih servisa je poveo sa 1:0.

6:4, 4:6 – Alkaraz uzvratio udarac, idemo u treći set

nije dozvolio Španac nikakvu dramu u gemu u kojem je servirao za osvajanje seta. Samo je jendom pogrešio, ali je ostatak gema bio perfektan i izjednačio je na 1:1.

6:4, 4:5 – Đoković ostao u životu

Otvorio je sa dva laka poena gem u kojem je servirao za opstanak, pa je usledio sjajan udarac Španca. Ipak, Đoković je rutinski uzeo gem i smanjiom na 5:4.

6:4, 2:3 – Alkaraz ne pušta servis

Odservirao je Španac sjajno i poveo sa 3;1, a istom merom je uvratio Novak.

6:4, 1:2 – Novak se mučio, pa osvojio gem

Razigrao se Španac i krenuo je da pravi velike probleme Đokoviću. Usepo je naš teniser na 30:30 da spreči brejk loptu, ali je Alkaraz sjajnim riternom došao do izjenačenja. Izvukao je srpski as sjajn servisom došao do nove prednosti, koju je opet Španac anulirao. Ipak, uspeo je da pronađe dva dobra servisa i utzme prvi gem u drugom

6:4, 0:1 – Ponovo loš početak Novaka. Alkaraz pravi brejk

Pao je malo Đoković posle osvojenog prvog seta i Alkaraz je to iskoristio da odmah dođe do brejka

6:4 – Idemoooo! Novak slomio Alkaraza za prvi set

Namirisao je Novak krv i odmah napao.Nakon prvog poena je izveo perfektan udarac za 0:30, a zatim je usledila dupla grška alkaraza i tri brejk lopte za Novaka. Đoković je iskoristio prvu i poveo sa 1:0 u setovima.

18:06

5:4 – Dva furiozna gema, Novak na korak od prvog seta

Lako su i Alkaraz i Đoković na svoj servis došli do gemova i sada je Novak na jedan korak od osvajanja prvog seta.

18:00

4:3 – Novak se izvukao, pa izveo magiju

Probudio se iz perioda pospanosti Alkaraza i borba se rasplamsala. To je donelo Špancu brejk loptu koju je Novak spasao kombinacijom dobrog servisa i sjajnog forhenda, a  potom je na isti način došapo i do gem lopte, Uslčedila je razmena koju je Novak dobio magijom na mreži kada je odigrao savršeni štop volej.

17:57

3:3 – Šteta! Izvukao se alkaraz dobrims ervisima

Krenuo je furiozno Novak i došao do 0:30, ali je u tim trenucima Alkaraz uspeo da poveže nekoliko dobrih servisa i da se na kraju izvuče za 3:3.

17:53

3:2 – Novak gazi i preokreće rezultat

Još jedan servis gem Đokovića sa bulo, sada već razbija Alkaraza.

17:52

2:2 – Takoooo jeeee!Novak maestralno vratio brejk

Lako je došao do 0:30 Đoković i već se tad osećao brejk u vazduhu. Alkaraz je dobrim servisom smanjio na 15:30, ali je Novak šprvo došao do brejk lopte, a onda i savršenim vinerom iz riterna i do brejka. Publika je bila oduševljena tim udarcem, a Alkaraz je mogao samo da gleda.

17:47

1:2 – Idemo Nole, evo ga i prvi gem – 1:2

Sjajan servis gem Đokovića bez izgubljenog poena za upis na semafor.

17:44

0:2 – Alkaraz se izvukao, Novak se ludo zabavlja

Lako je Španac uzeo prva dva poena na svoj servis gem, ali je usledio i odgovor Đokovića. Nakon jednog osvojenog poena, usledio je bekend viner iz skoka i izjednačenje, a nakon greške Alkaraza i brejk lopta. Nije je iskoristio srpski teniser, a usledila je i prva gem lopta za Alkaraza. Španac je izbbacio forhend u aut, pa smo dobili i drugo izjednačenje. To je dalo priliku Novaku za drugu brejk loptu. Alkaraz je spao smečom, a Novak je iskoristio priliklu i da se našali tako što je okrenuo leđa i nasmejao i rivala. Alkaraz je potom vezaodva poena i poveo sa 2:0.

17:36

0:1 – Loš start Đokovića. Alkaraz odmah napravio brejk

Novak je meč otvorio as udarcem, a u sledećem poenu je pokušao da izađe na mrežu i tu ga je Španac sačekao dobrim riternom posle kojeg je usledila greška srpskog tenisera. Španac je potom uzeo i naredni poen. Usledila je i prva duža razmena koju je dobio Alkaraz i došao do dve brejk lopte.. Novak je prvu spasao servi i volej igrom. Drugu ipak nije uspeo, pa je Alkaraz odmah napraviobrejk za 1:0

17:33

Teniseri izašli uz veliki aplauz, Novak prvi servira

žPublika je sa nestrpljenjem dočekala dva najbolja igrača planete i pozdravila ih aplauzom. Novak je dobio podbacivanje i odlučio da prvi servira.

17:18

Himna Saudijske Arabije u toku

Sve smo bliži spektaklu.

17:00

Prenos meča možete da pratite ovde

16:44

Početak zakazan za 17.00

Očekuje se veliki broj navijača na stadionu na kom će od januara svoje mečeve igrati Al Hilal, ekipa za koju igraju Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović.

16:39

Novak spektakularno dočekan u Saudijskoj Arabiji

Dolazak najboljeg tenisera sveta u Saudijsku Arabiju privukao je dosta pažnje, a koliko je popularan pokazuje i snimak na kom se vidi da su ga u jednom trenutku opsluživali šeici.

Đoković – Alkaraz 0:0

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter