Izvor: kurir
09.08.2024 u 15:50
0

BRUTALNI „DELFINI“ OSVETILI KOŠARKAŠE: Srbija je SRUŠILA Ameriku za novo FINALE OI

Vaterpolo reprezentacija Srbije u polufinalu Olimpijskih igara odmeriće snage sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara pošto je u polufinalu savladala Sjedinjene Američke Države rezultatom 10:6. Uspeli su vaterpolisti Srbije da se osvete Amerikancima za poraz u polufinalu košarkaškog turnira i u nedelju će se boriti za zlatnu medalju protiv boljeg iz duela Hrvatska – Mađarska.

Od samog starta meča viđena je velika borba i odbrane oba tima funkcionisale su sjajno. Amerikanci su poveli preko Marka Vavića, izjednačio je Nikola Jakšić, zatim je Rajder Dod pogodio u napadu sa dva igrača više, da bi poslednji gol u prvoj četvrtini dao Sava Ranđelović za 2:2. U ovom periodu igre blistao je američki golman Adrijan Vajnberg.

Zablistali su vaterpolisti Srbije u drugoj četvrtini. Skoro u svakom napadu Amerikanci su imali igrača više, ali je naša odbrana bila na nivou, a konačno je krenulo i u napadu. Dva gola u drugoj četvrtini postigao je Nikola Dedović, a po jedan braća Nikola i Petar Jakšić, dok su za Amerikance pogađali Luka Kupido i Ben Halok. Posle dve četvrtine imali smo prednost od 6:4.

Velika borba vodila se i u trećoj četvrtini koja je završena 2:2. Imali smo dva puta po tri gola prednosti (7:4 i 8:5), ali su se Amerikanci vraćali. Golove za naš tim u ovom periodu postigli su Nikola Dedović i Nemanja Vico, dok su za Ameriku pogađali Marko Vavić i Aleks Bouven.

Četvrta četvrtina bila je čista rutina, golovima Nikole Dedovića i Nikole Jakšića stigli su do 10:6 i plasmana u finale.

Sva dešavanja pre, za vreme i posle ovog meča mogli ste pratiti putem lajv-bloga na portalu Kurir.rs.

UŽIVO PRENOS:

Srbija – SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut – Brutalni „Delfini“ ušli su u finale Olimpijskih igara! Osvetili su košarkaše, savladali Ameriku sa 10:6 i obezbedili medalju! Neka bude zlatna!

31. minut – Još jednom igrač više za Ameriku i još jedna odbrana Srbije. Nismo iskoristili napad, ali je Filipović upisao još jednu odbranu.

30. minut – Novi igrač više za Amerikance i nova odbrana Srbije! Idemo ka finalu! Amerikancima ne pomažu ni sudije, „Delfini“ igraju spektakularno.

29. minut – Nikola Jakšić pogađa za 10:6! Idemo ka zlatu!

28. minut – Nismo iskoristili napad za plus četiri, Amerikanci su imali kontru, ali je Filipović ponovo maestralno odbranio!

27. minut – Pokušaj Mandića ne završava u golu, najbolji strelac olimpijskog turnira je i dalje bez pogotka. Radoslav Filipović briljira! Osma odbrana našeg golmana!

26. minut – Nikola Dedović postiže pogodak na sjajnu asistenciju Nemanje Ubovića i Srbija ponovo ide na plus tri! Nova sjajna odbrana Srbije, Bouven je šutirao preko gola.

25. minut – Prvi napad u poslednjem periodu igre imala je Srbija, ali ga nije iskoristila. Nastavili su arbitri da uništavaju naš tim, ali smo se ponovo odbranili. Ostaje 8:6.

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut – Odlična odbrana Radoslava Filipović! Na kraju treće četvrtine 8:6.

23. minut – Novo isključenje za Srbiju, ovog puta je Petar Jakšić morao napolje. Ponovo sjajna odbrana „Delfina“. Ostaje 8:6.

22. minut – Odlična odbrana Radoslava Filipovića! Jedan jako loš napad Srbije, pokušao je Petar Jakšić, ali je Adrijan Vajnberg rutinski odbranio.

21. minut – Odlična odbrana Dušana Mandića koji je pokušao atraktivno da savlada Vajnberga u narednom napadu, ali ne uspeva u tome. Par sekundi kasnije Mandić je i isključen, a Udovičić je zatražio tajm-aut. Trenutno je 14:7 u isključenjima što je zaista velika razlika!

20. minut – Ponovo igrač više za Amerikance i gol Aleksa Bouvena za 8:6. Mandić pogađa prečku u narednom napadu.

19. minut – Dokle više?! Novo isključenje za naš tim! Ali posle novog isključenja – nova sjajna odbrana! Mandić je asistirao, a Vico pogodio za 8:5.

18. minut – Novi gol Marka Vavića, ponovo sa igračem više. Amerika smanjuje na 7:5. Nemanja Vico nije uspeo da postigne pogodak.

17. minut – Konačno prvi napad u nekoj četvrtini ima Srbija. Imali smo dva igrača više, a to je iskoristio Nikola Dedović i svojim trećim golom povisio je na 7:4.

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut – Još jedan igrač više za Amerikance i još jedna sjajna odbrana naših vaterpolista! Nismo uspeli da postignemo pogodak i posle druge četvrtine rezultat je 6:4.

15. minut – Nismo iskoristili napad ni mi, ni Amerikanci. Nikola Dedović pogađa sa distance za 6:4!

14. minut – Dali smo gol, ali će ga proveravati VAR sistem. Priznat je pogodak, preko Nikole Dedovića stižemo do plus dva (5:3). Amerikanci već u narednom napadu sa igračem više preko kapitena Bena Haloka smanjuju na 5:4.

14. minut – Dali smo gol, ali će ga proveravati VAR sistem. Priznat je pogodak, preko Nikole Dedovića stižemo do plus dva (5:3).

13. minut – Odlično smo se odbranili, a u napadu smo iznudili još jednog igrača više. Nikola Jakšić pogađa za 4:2!

12. minut – Konačno igrač više i za Srbiju, a to u gol pretvara Petar Jakšić! Srbija vodi!

11. minut – Ni Ćuk nije pogodio, nova odlična odbrana Vajnberga. Peti put su Amerikanci imali igrača više, ali smo se ponovo odbranili!

10. minut – Novi loš napad za Srbiju i presečen pas Nikole Dedovića. Nastavljamo da igramo odlično u odbrani i ponovo se branimo sa igračem manje.

9. minut – Ponovo su Amerikanci prvi stigli do lopte i imaće napad na početku druge četvrtine. Isključen je Strahinja Rašović, ali Amerikanci nisu uspeli to da iskoriste.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut – Odbranili smo se, Bouven nije uspeo da savlada Filipovića. Ipak, još jedna odbrana Adrijana Vajnberga.

7. minut – Odličan je i Radoslav Filipović. Nema trećeg gola za Amerikance i pored toga što su imali igrača više. Sava Ranđelović pogađa za 2:2.

6. minut – Mučimo se u napadu, Vajnberg brani fenomenalno.

5. minut – Konačno gol za Srbiju! Nikola Jakšić pogađa gol Amerikanaca! Nismo uspeli da se odbranimo sa dva igrača manje, pogodak za Ameriku postigao je Rajder Dod.

4. minut – Nova odbrana za Vajnberga, promašio je Vico.

3. minut – Nikola Dedović osvojio je loptu pored Hensa Daubea, ali „Delfini“ ne koriste odličnu odbranu da izjednače. I dalje smo bez gola.

2. minut – Isključen je Nemanja Ubović, a Amerikanci su poveli preko Marka Vavića. Pokušaj Nikole Jakšića brani Adrijan Vajnberg, jedan od najboljih golmana dosadašnjeg toka olimpijskog turnira.

1. minut – Prvi napad na meču imali su Amerikanci, ali smo se odlično odbranili. Ipak, ni mi nismo iskoristili prvi napad.

UOČI MEČA:

Vaterpolistima Srbije ostalo je da naprave još dva koraka kako bi i treći put uzastopno osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. U polufinalnom meču naš nacionalni tim očekuje sudar sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država (petak, 14.35) koja je u četvrtfinalu bila bolja od Australije posle peteraca rezultatom 11:10.

Amerikanci su pre pobede protiv Australije grupnu fazu takmičenja završili na trećem mestu, ispred Hrvatske, Crne Gore i Rumunije, a iza Italije i Grčke.

Sa druge strane, svi dobro znamo koliko su trnovit put prošli naši vaterpolisti na putu ka polufinalu. Uz dosta muka stigli su do četvrtog mesta u grupi sa samo dve pobede (protiv Japana i Francuske), da bi u četvrtfinalu zablistali i srušili Grčku golom Nikole Jakšića u poslednjoj sekundi utakmice (12:11)

Često su ove dve reprezentacije imale međusobne okršaje, a poslednji u nizu pripao je Srbiji i to na Svetskom prvenstvu ove godine kada je rezultat bio 14:12.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter