Izvor: ALO
08.06.2024 u 14:53
0

VELIKA POMOĆ FSS-A ZA FSRS VAUČER OD 500.000 EVRA: Sversrpski sabor i u Novom Sadu

Radi se na unapređenju fudbala u Srbiji i Republici Srpskoj.

Fudbalski savez Srbije (FSS) uručio je danas vaučer od 500.000 evra Fudbalskom savezu Republike Srpske za izgradnju terena sa veštačkom travom na svečanosti u Sportskom centru Vujadin Boškov u Novom Sadu u okviru Svesrpskog sabora.

Ujedno, potpisani su sporazumi o saradnji Vojvodine sa Borcem iz Banja Luke, Radnikom iz Bijeljine i Slogom iz Doboja. Potpredsednik FSS Branislav Nedimović istakao je da je saradnja dva saveza velika stvar za srpski fudbal.

 

KATASTROFALAN PAD NIKOLE TOPIĆA: evo šta mu predviđaju Amerikanci

– Zadovoljstvo mi je da u najlepšem fudbalskom centru na prostoru Srbije možemo da budemo gosti domaćini Vojvodine. U kancelariji kod gospodina Zbiljića video sam sliku šampionske Vojvodine sa Borčevog stadiona, to je dokaz da ovo prijateljstvo dugo traje. Velika stvar za nas i fudbal, ozbiljna saradnja između dva saveza, a naročito u prethodne dve godine – rekao je Nedimović.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Dejan Lukendić zahvalio se Fudbalskom savezu Srbije.

– Ovo je značajno za Fudbalski savez RS u sklopu projekta devet terena. Mi kuburimo sa infrastrukturom, a kada završimo ovaj projekat imaćemo 15 terena sa veštačkom travom. Ova pomoć je veoma značajna i to je veliki iskorak za nas – rekao je Lukendić.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić istakao je da je ponosan na saradnju sa klubovima iz Republike Srpske.

– U ime Vojvodine, želim da se zahvalim Savezu što smo baš mi domaćini sastanka dva saveza. Mi imamo višedecenijsku saradnju sa Borcem, najviše se fokusiramo na mlađe kategorije da vidimo gde možemo jedni drugima da pomognemo. Značiće nam i da navijači podržavaju jedni druge i drago nam je da dobijamo i pravnu formu da saradnja bude još bolja – kazao je Zbiljić.

Prema rečima predsednika Skupštine Fudbalskog kluba Borac Stojana Malbašića, fokus klubova je na radu u omladinskoj školi.

– Zahvalio bih se FK Vojvodina na organizovanju ovog potpisa o jednoj dugoročnoj saradnji. To nije počelo juče, traje već dugo godina, saradnja je i sa navijačke strane i u funkcionisanju kluba što se tiče igrača i mlađih kategorija i u prethodnom i u narednom periodu – kazao je Malbašić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter