Izvor: Blic.rs
22.10.2023 u 19:30
0

16. DAN RATA NA BLISKOM ISTOKU Al Kaida i ISIS pozvali sledbenike da napadnu izraelske i američke mete: „Muslimani se moraju okupiti i podržati mudžahedine“

Od početka krvavih sukoba između Izraela i Palestine ubijeno je 4.651 ljudi, od toga 1.756 dece i 967 žena, dok je 14.245 osoba povređena.

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari izjavio je da su od juče pojačani napadi na militantnu grupu Hamas u Gazi, dodajući da će u sledeću fazu rata ući „u najboljim uslovima i sa minimalnim stepenom opasnosti“.

Nakon što su Amerikanke Džudit Ranan i njena ćerka Natali puštene iz zarobljeništva, portparol oružanog krila Hamasa Abu Ubaida rekao je da ta grupa namerava da oslobodi još dva taoca iz „humanitarnih razloga“, ali je tvrdio da je Izrael odbio da ih primi. Premijer Izraela Benjamin Netanijahu odmah je odgovorio na tu tvrdnju, rekavši da je to „propagandna laž“.


Šta dosad znamo o ratu u Izraelu?

-UN: „Pomoć koja je stigla kamionima preko Rafa nije dovoljna, deca umiru alarmantnom brzinom“
-Za 24 časa ubijeno 248 ljudi
-Katar obećao: „Uskoro će svi taoci biti slobodni“
-Granatirana pijaca u Gazi, više mrtvih i ranjenih
-Hezbolah: „Izrael će platiti visoku cenu ako krene na Gazu“
-Važan samit u Kairu: Svetski čelnici pozivaju na kraj rata
-19.05 – Al Kaida i ISIS se obratili sledbenicima
-Al Kaida i ISIS pozvali su svoje sledbenike da napadnu izraelske, američke i jevrejske mete, izazivajući zabrinutost za bezbednost širom sveta, prenosi „Gardijan“.

– Muslimani se moraju okupiti i ponuditi što mogu da podrže mudžahedine protiv Jevreja i licemernih neverničkih saveznika. Snaga ove nacije leži u snazi njenih džihadističkih frontova – saopšteno je.

U nedavnoj izjavi al-Šababa, moćnog ogranka Al Kaide u Somaliji, kaže se da sukob na Bliskom istoku nije samo „bitka islamskih frakcija u zemlji Palestine posebno, već bitka čitavog muslimanskog umata (nacije).”

Al Kaida je čestitala Hamasu na njihovoj „invaziji na Izrael“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter