Izvor: HappyBSC
20.05.2022 u 21:20
0

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: „Civili se evakuišu, a ratni vojnici i zarobljenici se predaju“, „Kanadski i američki generali će poslednji izaći iz „Azovstalja“, biće to veliko iznenađenje“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji AKTUELNOSTI razgovaramo sa analitičarem Bajagić Milovanom, analitičarem Borojevićm Sašom i sa pukovnikom Duškom Šljivančanin.

Više o ratu u Ukrajini, ali i drugim dešavanjima u svetu pratite u emisiji AKTUELNOSTI.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U emisiji „Aktuelnosti“ na kanalu TV HAPPY: „Bojim se da će rat trajati godinama“, „Ako Rusija ne stavi pod kontrolu i sever i zapad Ukrajine imaće vojni logor odakle će se vršiti svakakve diverzije i napadi“!

Da li se radi o predaji ili evakuaciji iz AZOVSTALJA?

Na ovo pitanje više odgovora će nam dati naši gosti.

Milovan Bajagić, analitičar

On u emsiji kaže da ne treba samo gledati ka „Azov“ bataljonu, već se i osvrnuti na bataljon „Ajdar“ koji je još uvek na slobodi, a slične je strukture kao i „Azov“. Osim toga, analitičar navodi i da jedinice „Dnjepro 1, „Dnjepro 2 „, „Tornado“ takođe treba uzeti u obzir.

Kolomojski je spozor, a Turčinov je ideolog svih tih bataljona – naveo je analitičar.

– Nadam se da Rusi neće napraviti istu grešku kao JNA i naša vlast 1991. i 1992. godine kada je bila razmena „svi za sve“ – dodao je Bajagić.

– Specijanost bataljona „Azov“ je „apačko mučenje“, tako da se nadam i nadam se da će Rusi izvršiti pravilnu selekciju i da će svi biti kažnjeni – dodao je analitičar.

-Rusi izbacuju sistem u javnonst, tek kada su razvili dva sistema posle toga. Ako su sada izbacili S-500, to znači da su već razvili S-700 – dodao je analitičar.

Što se tiče ukrajinske vojne moći, Bajagić kaže da bi Rusima bilo lakše da su sa bilo kim drugim zaratili, nego sa Ukrajincima. Ukrajinska vojska je, pored Francuske, najjača vojna sila u Evropi bila. Dodaje da je Ukrajina tako građena da će da bude kamen na kojem će NATO „slomiti zub“. 

Saša Borojević, analitičar

– 80% ovih iz „Azovastalja“ koji su se predali će biti sprovedeni i najstrožije kažnjeni, ali ne samo za ono što su činili sada, nego i za ono što su činili kada su spalili ruske civile u skupštini i kada su živi ljudi izgoreli. Sve ovo gledam iz ugla hibridnog rata – naveo je Borojević.

Ističe da svi mediji jednostrano prenose i da je na delu velika izdaja u Evropskoj uniji i da se vrši strašna zamena teza, jer govore stalno „evakuacija“, a u pitanju je čista predaja ruskim snagama. Dodaje da se istina na Zapadu fabrikuje iz američkih medija.

– Šira slika nije samo Ukrajina. Biće tu još zemalja koje će se uključiti. Ovde fale kanadski i američki generali. Oni će poslednji izaći iz „Azovstalja“ i to će biti veliko iznenađenje – rekao je analitičar.

– Biće vrlo zanimljiva situacija između 25. i 29. maja, jer je Poljska najavila da će tada da uđe na teritoriju Ukrajine u humanitarne svrhe. Rusija je na to rekla da svako ko pređe granicu, da će biti uništen. To je direktno uključenje NATO pakta u rat, to je direktni front – rekao je Borojević.

– Svi zajedno doživljavamo teror, da jedino u Srbiji imamo dojave o bombama. Nije Srbija jedina koja nije uvela sankcije, ima još zemalja koje nisu uvele sankcije Rusiji, ali nema dojava o bombama u tim zemljama. Šta je sa Turskom? Zašto NATO migovi prate „Air Serbia“ putničke avione, zašto ne prate turske aviona koji lete ka Moskvi? 

Duško Šljivančanin, pukovnik

O poslednjim dešavanjima u „Azovstalju“ i predaji vođa „Azova“

– Nema efekta u vojničkom, ali imaće dejstva po moral ukrajinske vojske, jer su oni bili za ukrajinsku vojsku simbol odbrane. Sada se vidi koliko je bila mudra odluka predsednika Putina da se oni okruže i da se predaju, jer da su pobijeni u borbi, to bi onda sasvim drugačije izgledalo – izjavio je pukovnik.

Pukovnik u emisiji naglašava da je u pitanju predaja, a ne evakuacija iz „Azovstalja“. Dalje navodi da to može da stvori domino efekat, pa da se tako i druge elitne ukrajinske jedinice i ukrajinska vojska preda.

Dodaje i da se sad vidi kolika je mudra i pragmatična odluka Putina bila da ih ne napada, jer da su izginuli u borbi, onda bi oni od nacista stvorili heroje. Verovatno će nekima biti suđeno, neki će biti razmenjeni. 

Suština je da se civili evakuišu, a ratni vojnici i zarobljenici se predaju.

Dodaje da se dešavala zloupotreba, pa se teroristi presvuku u civile kako bi se evakuisali, što je takođe zabranjeno. Navodi da se ovde radi o klasičnoj predaji i sad Zelenski pokušava, na sve načine, da opravda predaju, da ne bi ta predaja imala domino efekat. Sve one jedinice koje ratuju, navodi pukovnik, su nacisti.

Pukovnik kaže da će isporuka tehnike i teškog naoružanja Ukrajini će ići vrlo teško, jer Rusija uništava infrastruktru za transport i na taj način onemogućava dalju isporuku oružja. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter