Izvor: sputniknews.com
20.05.2022 u 21:13
0

ŠOJGU POSLAO SNAŽNO UPOZORENJE: Rastu pretnje NATO pakta u zapadnom strateškom pravcu, Rusija formira 12 novih jedinica i odreda

U zoni odgovornosti u Zapadnom vojnom okrugu Rusije raste napetost, a mi preduzimamo intezivne mere da se tome suprotstavimo, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, povodom zahteva Švedske i Finske da budu primljene u NATO.

Na kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije Sergej Šojgu je upozorio na to da SAD i NATO povećavaju razmere operativne i borbene pripreme u blizini ruskih granica i ukazao na to da u seriji vojnih vežbi „Zaštitnik Evrope“ učestvuje više od 40.000 vojnika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

OSLOBAĐANJE LNR PRI KRAJU: Šojgu izneo nove podatke o predaji ukrajinskih snaga

Kako bi se odgovorilo na pretnje na ruskim zapadnim granicama, do kraja ove godine u Zapadnom vojnom okrugu će biti formirano 12 novih vojnih jedinica i odreda, rekao je Šojgu.

Ministar je konstatovao da se situacija u zapadnom strateškom pravcu odlikuje povećanjem vojnih pretnji na ruskim granicama, a ogleda se, pre svega, u inteziviranju letova američke strateške avijacije u Evropi za 15 odsto, kao i sistematsko uplovljavanje američkih brodova u Baltičko more.

Šojgu je dodao da su organizacione mere sinhronizovane s isporukom savremenog naoružanja i vojne tehnike ruskim snagama.

Ministar je, takođe, rekao da će ruska vojska uskoro dobiti strateške bespilotne letelice, koje će omogućiti da se znatno smanje troškovi u rešavanju obaveštajnih i borbenih zadataka i uštedi novac za municiju i avio-opremu.

Prema njegovim rečima, ruske bespilotne letelice su tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini letele više od 25.000 sati. Njihov zadatak je da prikupljaju obaveštajne podatke i da u uslovima gusto naseljenih gradskih oblasti izvode precizne udare na objekte protivnika, dodao je ministar.

„Azovstalj“ i dalje blokiran, predalo se više od 1.900 „Azovaca“

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Šojgu je istakao da se više od 1.900 ukrajinskih nacionalista, blokiranih u fabrici „Azovstalj“ u Marijupolju, predalo ruskim snagama.

„Nastavlja se blokada fabrike ‘Azovstalj’. S teritorije čeličane evakuisani su civili koje su tamo kao taoce držali ukrajinski nacionalisti. Spaseno je 177 ljudi, među kojima je 85 žena i 47 dece. Svima je ukazana adekvatna medicinska i psihološka pomoć. Nacionalisti blokirani u fabrici su počeli da se predaju. U ovom trenutku položilo je oružje 1.908 ljudi“, rekao je Šojgu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter