Izvor: Alo
11.05.2024 u 12:47
1

KREĆU SE BRZINOM MUNJE: RUSI od jutros bliži HARKOVU za 10 kilometara – evo šta je plan

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

Ruske snage nastavile su danas jurišne operacije u blizini sela Glubokoe u oblasti Harkov, izjavio je izvor iz ukrajinske vojske.

– Neprijatelj je jutros nastavio jurišne operacije u zoni naselja Glubokoe i izveo artiljerijsko granatiranje u pravcu Starice – rekao je neimenovani izvor za ukrajinsku Pravdu.

On je dodao da još nema ruskih operacija u pravcu Volčanskog, a u međuvremenu se oglasilo rusko ministarstvo odbrane saopštenjem da su „jedinice grupe trupa Sever oslobodile naselja Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja u oblasti Harkov“.

„UNIŠITI KALINJINGRAD I STVORITI ‘NATO JEZERA’ OD BALTIKA“: Bivši NATO general predložio monstruozni plan, RUSI znaju kakav odgovor spremaju

Kako je Kijev zvanično saopštio, ruske snage su juče ujutro pokušale da probiju odbrambenu liniju ukrajinske vojske u oblasti Harkova, a za jačanje odbrane na tom sektoru fronta upućene su rezervne jedinice, naveo je Unian.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je prethodno da su ruske trupe pokušale da prošire operacije protiv Ukrajine u oblasti Harkov.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski podneo je sinoć Zelenskom izveštaj o situaciji na frontu, odbrani i jačanju položaja, posebno u Harkovskoj oblasti i na pravcu Časovog Jara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KREĆU SE BRZINOM MUNJE: RUSI od jutros bliži HARKOVU za 10 kilometara – evo šta je plan”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter