Izvor: INFRORMER
22.05.2024 u 11:38
0

TERMOBARIČNO PRŽENJE SVEGA NA PUTU: Rusi rešili da sravne sve sa zemljom, izveden nemilosrdan napad!

Iako je ukrajinski rat izostao iz fokusa poslednjih meseci, on je trenutno možda brutalniji nego ikada. Na stotinama kilometara linije fronta vode se žestoke borbe, a upad Rusa preko granice i prodor u drugi najveći ukrajinski grad, Harkov, samo su pojačali žestinu borbi.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak granatiranja naselja Belogorovke u Lugansku. Rusi su koristili veliki broj termobaričnih projektila iz raketnog lansera TOS-1A „Solncepek“ da bombarduju selo.

Rusija je odustala od taktike brzog zauzimanja Ukrajine u prvim danima rata. Kako je rat sve više odmicao, koristili su se taktikom brutalnog razaranja kako bi vojska umarširala u područja koja su bila toliko razorena da nije preostalo ništa da se brani osim taktičkog položaja.

Posle žestokog bombardovanja sledi napad oklopnih vozila i pešadije.

Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, Belogorovka je zauzeta još u ponedeljak, međutim, ukrajinski resursi demantuju da su njihove snage izgubile kontrolu nad naseljem.

Klizne bombe

Pored „klasičnog“ granatiranja, Rusija poslednjih meseci sve više koristi takozvane klizne bombe – jeftino, ali veoma razorno oružje – kako bi ojačala svoju ofanzivu u Ukrajini. Smatra se da je više od 200 bačeno za samo nedelju dana tokom napada na ukrajinski grad Volčansk, koji se nalazi blizu granice u oblasti Harkov.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kaže da je samo u martu bačeno 3.000 takvih bombi.

Šef policije u Volčansku Oleksij Harkivski izbliza je video udar kliznih bombi: „Nema reči da se opišu posledice takvog bombaškog napada. Ljudi leže raskomadani“.

Masovna upotreba takvih bombi od strane Rusije je relativno skorašnja pojava, koja se poslednjih meseci pokazala razornom za ukrajinske snage. Klizne bombe se prave dodavanjem preklopnih krila i satelitske navigacije starim sovjetskim bombama. Oni su jeftini, ali veoma destruktivni, piše Bi-Bi-Si.

Nedavni izveštaj Centra za analizu evropske politike (CEPA) pokazuje da su oni bili odlučujući u osvajanju nekada utvrđenog i ključnog istočnog grada Avdejevke u februaru.

Ruske snage sada koriste klizne bombe za napad na grad Harkov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter