Izvor: SK
23.05.2024 u 08:09
0

IDELANA PETORKA NBA: Nikola Jokić i četvorica očekivanih

U noći između srede i četvrtka po srednjoevropskom vremenu objavjleno je ko su članovi tri najbolje petorke u NBA. U glasanju je učestvovao odabrani “panel” medijskih ličnosti kojima je liga ukazala poverenje u ovom tradicionalnom izboru.

Preostala dvojica članova najbolje NBA petorke za sezonu 2023/2024. su Janis Adetokumbo (Milvoki Baks) i Džejson Tejtum (Boston Seltiks).

Jokić se vraća u idealnu petorku posle jednogodišnje pauze – prošle sezone to mesto je umesto njega zauzeo Žoel Embid. Međutim, od ove sezone izbor igrača za najbolje petorke nema nikakve veze sa pozicijama, pa tako u jednoj idealnoj postavi teoretski može biti pet bekova ili pet centara.

Što se Embida tiče, on ove sezone nije mogao da se nađe u izboru jer nije ispunio miminum odigranih utakmica (65) jer ga je u tome omela povreda kolena. Osim novopečenog američkog reprezentativca, u izboru iz istog razloga nisu mogli da se nađu ni Donovan Mičel, Džulijus Rendl ili Džimi Batler.

Jokić je četvrti put u karijeri član idealne petorke i ubedljivo je najuspešniji srpski igrač po ovom parametru. Najbliže u istoriji mu je prišao Predrag Stojaković, koji je 2004. bio član druge najbolje NBA petorke.

Samo su Kevin Durent i Tim Dankan imali pet izbora u neku od najbolje tri petorke NBA sezone pre nego što su napunili 26 godina. Dok se nije pojavio Luka Dončić.

Dobijanje ovakvih nagrada u NBA jeste stvar prestiža, ali ima i velike posledice na potpisivanje ugovora. U zavisnosti od toga da li se igrač nađe u nekoj od ovih postava, ostvaruje pravo na različite platne razrede, po aktuelnom kolektivnom ugovoru. Primera radi, budući da uskoro na snagu stupa novi ugovor o TV pravima u NBA, “seleri kep” će porasti i tzv. “supermaksimalni” ugovor za Gildžus-Aleksandera na primer iznositi neverovatna 294 miliona dolara za četiri godine.

A ko se ovog puta našao u drugoj najboljoj petorci?

Džejlen Branson (Njujork Niks)

Entoni Dejvis (Los Anđeles Lejkers)

Kevin Durent (Finiks Sans)

Kavaj Lenard (Los Anđeles Klipers)

Entoni Edvards (Minesota Timbervulvs)

Ko su članovi treće najbolje petorke?

Devin Buker (Finiks Sans)

Stefen Kari (Golden Stejt Voriors)

Tajris Haliburton (Indijana Pejsers)

Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkers)

Domantas Sabonis (Sakramento Kings)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter