Izvor: HappyBSC
16.08.2022 u 21:54
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: „SAD će posredno ratovati sa Rusijom do poslednjeg Britanca, a kad ne bude više Britanije dogovoriće se“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na HAPPY TV razgovaramo sa našim gostima.

Gosti večerašnje emisije koji će nam više reći o ratu u Ukrajini i najnovijim aktuelnostima su: pilot Stevan Ignjatović, Mladen Obradović – Srbi za Ruse i prof. dr Miloš Laban.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Zapad Ukrajina interesuje samo kao poligon na kojem će se posejati mržnja između Rusa i Ukrajinaca“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Više o sukobu u Ukrajini, ali i drugim svetskim događajima, pratite u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Prof. dr Miloš Laban

Laban ističe da se ulične borbe ne vode kao pre, kao i da se vatra navodi preko dronova.

– Plaćenici su znali kad su dolazili u Ukrajinu šta ih čeka. Ruska strana je više puta naglasila da plaćenici nemaju prava na zaštitu Ženevske konvencije. Svako od njih ko je počinio zločin ili slično uradio, može da očekuje ono što čeka svakog ko je van zakona, a to je kazna smrti streljanjem. Ti plaćenici nisu shvatili ozbiljno ta upozorenja, a naročito u svetlosti činjenice da oni ratuju na teritoriji sada već jedne nezavisne države, jedne od republika Donbasa – DNR koje ima sudstvo, svoju vojsku, a to je Narodna milicija DNR. Što se tiče kompletne scenografije, mislim da stvari idu u pravcu koji NATO nikako nije očekivao…Sad se pokušavaju da prave „dimne zavese“, a jedna je frka oko nuklearne elektrane Zaporožje. Jasno je da Rusi to ne gađaju, jer što bi gađali nešto što je u njihovom posedu i ta elektrana funkcioniše. Očigledno je da je gađaju Ukrajinci kako bi stvorili strah od eventualnih nuklearnih incidenata. Međutim, od toga nema ništa. Stvari se odvijaju u pravcu kako je Rusija još na samom početku verovatno osmislila. Njihove službe i planeri, uprkos tome što zapadni mediji pokušavaju to drugačije da prikažu, vode sve po planu, organizovano, sve je strogo kontrolisano – istakao je Laban u emisiji „Aktuelnosti“.

Rusija je naterana da povuče ove poteze na vojnom planu, jer drugog izlaza nije bilo – dodao je Laban.

Ako prekardaši Zapad, Velika Britanija će biti prva na udaru – dodao je Laban.

Dodaje i da upozorenja kineskig analitičara i novinara bliskim Kremlju, treba uzeti za ozbiljno. 

Dodaje da se britanske službe zamisle, jer je Krim važan za Rusiju, a tu je i Sevastpolj – jedna od glavnih luka sovjetske flote, a sad ruske i to Rusi ni u kom slučaju neće dozvoliti da se ugrozi, pa ni po cenu gađanja Bakingemske palate.

– Nema nikakve svetinje. Jer, ako za Britance nije svetinja Krim i ruski nacionalni interes, što bi za Ruse bila sveta Bakingemska palata. – dodao je Laban.

Profesor Laban je istakao i da je Britanija opsednuta time što je izgubila svetsku moć i što više nije primat u svetu. Dodaje da su Britanci „žrtveni jarci“ od strane Sjedinjenih Američkih Država.

Kao što kažemo da će NATO ratovati sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca, tako će SAD posredno ratovati sa Rusijom do poslednjeg Britanca. Kad više nema Britanije, oni će se dogovoriti – dodao je Laban.

Mladen Obradović – Srbi za Ruse

– Ukrajinske snage se služe nekom vrstom terorističke taktike. Ako smo ranije za teroriste mislili da su to pojedinci koji raznesu sebe i voz i putnike bomom, mi sada vidimo da se terorizam odnosi na nešto što može da čini i cela jedna država…Ukrajinske snage redovno granatiraju postrojenja za preradu vode. Oni to čine kako bi što više zagorčali život stanovništvu. Ono što je najstašnije to su napadi koje ukrajinska vojska vrši na nuklearnu elektranu Zaporožje. To zdrav razum ne može da objasni ni razume. Može da se pretpostavi jedino da je u glavama ukrajinskih zvaničnika  i njihovih NATO nalogodavaoca toliki stepen mržnje prema svemu što je rusko, da oni ne prezaju ni od uništenja sopstvenog stanovništva – istakao je Mladen Obradović.

Stevan Ignjatović, pilot

Govoreći o niskoletećim helikopterima on je istakao: 

– To su male visine, ekstremno male visine iznad terena. To su borbeno transportni helikopteri. Ti piloti su vrhunski obučeni za takvu vrstu letenja. Ovi momci koji pucaju mitraljezima sa strane, štite te helikoptere od ručnih PVO sistema koji mogu da ih pogode. Istovremeno, oni imaju zaštitu od čuvenih Mi – 24, oklopni borbeni helikopteri. Treba uzeti u obzir hrabrost tih ljudi koji ulaze svesno tamo, kao prethodnica nečega što će se desiti, čisteći teren za pešadiju, eventualne oklopne jedinice koje budu krenule u osvajanje tog terena. Tim momcima treba odati svu slavu, svu čast i poštovanje za ono što rade, a verovatno oni znaju zašto rade. Lično mislim da je u pitanju enromna količina patriotizma i ljubavi prema onome zbog čega su tamo – istakao je pilot Ignjatović. 

– Smatram da je zbog gubitka rata na terenu, direktnim sukobima vojske, artiljerije, sada ulazi u priču ova savremena tehnologija koja je data Ukrajincima, tj. pruža se pomoć Ukrajincima u u realnom vremenu, jer Amerikanci i Englezi svojim satelitima nadgledaju apsolutno sve. Sve prate i u realnom vremenu donose i daju podatke – dodao je pilot. 

– Znamo da ranije da je utvđeno da se u uglavnom engleski oficiri nalaze u štabovima ukrjainskih operativnih jedinica koje izvode borbena dejstva, čak i rukovode njima. Mene ne bi iznenadilo da je ovo jedna od tih akcija, dobro pripremljenih ukrajinskih akcija, da bi se pokazalo da ni Rusi, ni Krim, a ni ostale teritorije ubuduće neće nedodirljive…Ulazi se u novu fazu ratovanja, gde će biti vrlo problematično zaustaviti neka dejstva pod nekim ciljevima koji će biti vrlo bitni za budući nastavak rata- dodao je Ignjatović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter