Izvor: sputnik
05.08.2024 u 21:38
0

AMERIKA ZAOSTAJE ZA RUSIJOM U NOVIM NAČINIMA RATOVANJA: Zapad konačno priznao

Sjedinjene Američke Države zaostaju za Rusijom u pogledu ovladavanja novim metodama vođenja sukoba, objavio je „Forin afers“.

„Budući ratovi više neće biti usredsređeni na to ko ima više ljudstva ili ko ima bolje avione, brodove i tenkove. U novim sukobima dominiraće autonomniji sistemi naoružanja i moćniji algoritmi. Nažalost, za ovu budućnost Sjedinjene Države kao i pre nisu spremne“, piše list.
Istovremeno, ruska vojska već odavno u Ukrajini koristi dronove, opremljene veštačkom inteligencijom, navodi se u članku.
List takođe naglašava da SAD rizikuju da se u budućnosti nađu u sukobu u kome neće biti u prednosti. Vojnici, tako, neće znati kako da se ponašaju na frontu, gde dronovi prate svaki njihov korak.
„Oružane snage SAD biće posebno ranjive u gradskim borbama, gde je neprijatelju lakše da ometa komunikacije i gde mnoge vrste američkog oružja neće imati željeni efekat. Čak i na moru SAD će biti ranjive pred napadom svojih protivnika, na primer, kineske supersonične rakete mogu da potope američke nosače aviona još pre nego što oni izađu iz Perl Harbora, navodi se u članku, a borbeni avioni F-35 biće okruženi rojem dronova, isto kao i poznati tenkovi ‘abrams’ i ‘bredli’“, navodi se u članku.
Uzimajući u obzir sve gore navedeno, izvlači se zaključak, da je era kada je Vašington mogao da uništava svoje protivnike ogromnom vatrenom moći završena, zaključuje „Forin afers“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter