Izvor: Happy BSC
12.10.2022 u 09:41
0

BAJDEN SUMNJA DA BI PUTIN UPOTREBIO NUKLEARNO ORUŽJE: On je „racionalan akter koji je značajno pogrešio“

Američki predsednik DŽo Bajden rekao je u sredu da sumnja da li će ruski predsednik Vladimir Putin upotrebiti taktičko nuklearno oružje, pošto se Ukrajina zalagala za brzo povećanje zapadne vojne pomoći za odbranu od raketnih udara na njene gradove.

BAJDEN O SUSRETU SA PUTINOM: „Ne vidim dobar razlog za to“

Eksplozije su potresle južne gradove Herson i Melitopolj koje je okupirala Rusija, a sirene za vazdušne napade su se oglasile iznad Kijeva, dva dana nakon što je Rusija ispalila salvu projektila na ukrajinske gradove u velikoj eskalaciji sukoba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ruski predsednik Vladimir Putin, pod domaćim pritiskom da pojača rat pošto su njegove snage izgubile tlo od početka septembra, naredio je raketne udare u ponedeljak kao odgovor na navodni ukrajinski napad na ruski most na aneksiranom Krimu prošlog vikenda, prenos i Rojters. 

Poslednjih nedelja, Moskva je prešla na aneksiju novih delova Ukrajine nakon referenduma koji su naširoko proglašeni nezakonitim, mobilisala je stotine hiljada Rusa da se bore, i više puta zapretila da će upotrebiti nuklearno oružje, izazivajući uzbunu na Zapadu.

Putin je „racionalan akter koji je značajno pogrešio“, rekao je Bajden u intervjuu za CNN.

Upitan koliko realno veruje da bi bilo da Putin upotrebi taktičko nuklearno oružje, Bajden je odgovorio: „Pa, mislim da neće“.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je novinarima u utorak u Briselu da vojna alijansa nije primetila nikakvu promenu u nuklearnom stavu Rusije nakon pretnji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter