Izvor: TANJUG
12.10.2022 u 09:31
0

KRUNISANJE U BAKINGEMSKOJ PALATI POSLE 70 GODINA! Evo kada će se održati svečano krunisanje Čarlsa Trećeg

Svečana ceremonija krunisanja britanskog kralja Čarlsa Trećeg biće obavljena u londonskoj Vestminsterskoj opatiji 6. maja 2023. godine, saopštila je u danas Bakingemska palata.

Palata je saopštila da će zadržati „osnovne elemente“ tradicionalne ceremonije „prepoznajući duh našeg vremena“, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Krunisanje će odražavati današnju ulogu monarha i gledati ka budućnosti, ali će se oslanjati na dugogodišnu tradiciju“, navodi se u saopštenju palate.

Kraljevi i kraljice Engleske, a kasnije Velike Britanije, krunisani su u Vestminsterskoj opatiji još od Vilijama Osvajača 1066. godine.

DETALJ IZ DOKUMENTA O SMRTI BRITANSKE KRALJICE SVE IZNENADIO: Niko ne veruje da je u zapisu ovo navedeno kao njeno zanimanje!

Čarls Treći je 41. monarh koji vodi poreklo od Vilijama i biće najstariji monarh koji će biti krunisan.

Njegova majka, koja je umrla u 96. godini, britanski je rekorder po dužini vladavine (70 godina).

Britanski mediji su izvestili da se Čarls zalaže za skromniju ceremoniju krunisanja, imajući na umu ekonomsku krizu sa kojom se zemlja sada suočava.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter