Izvor: TANJUG
01.06.2024 u 18:15
0

DEMOKRATIJA KUCA NA VRATA: Ispisala istoriju postala prva žena registrovana za predsedničke izbore u Iranu

Zohre Elahijan postala je prva žena koja se registrovala za predstojeće vanredne predsedničke izbore u Iranu nakon smrti predsednika Ebrahima Raisija u helikopterskoj nesreći, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na agenciju Mehr. Kako prenosi iranska agencija, Elahijan je saopštila da bi moto njene vlade bio “Zdrava vlada, zdrava ekonomija, zdravo društvo“.

Bivši predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani u petak je najavio svoju kandidaturu za predsednika Islamske republike. Laridžaniju je bilo zabranjeno da se kandiduje na predsedničkim izborima 2021. godine na osnovu odluke Saveta čuvara islamske revolucije koji proverava kandidate.

Bivši guverner iranske centralne banke Abdolnaser Hemati takođe je među kandidatima koji su se danas registrovali za predsedničke izbore. U Iranu je u četvrtak započela registracija kandidata za predsedničke izbore koji su zakazani za 28. juni. Nakon petodnevnog perioda registracije, Savet čuvara će ispitati kandidate za predsednika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter