Izvor: Happy BSC
28.03.2022 u 20:43
0

Beograd je centar pregovora Rusije i Ukrajine? EVO ŠTA KAŽU STRUČNJACI

Da li bi Beograd mogao da postane centar za pregovore između Rusije i Ukrajine?

Stručnjaci su analizirali rusko-ukrajinsku krizu.

Dejan Miletić, Centar za proučavanje globalizacije u emisiji „Aktuelnosti“ na TV HAPPY kazao je: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Za mene je očekivano jer se Srbija ne ponaša kvislinški, ne zavisi ni od jedne strane. Ona ima jednu zrelu politiku, mudru politiku vodi koja je neutrana u svakom pogledu. Kris Hil bi mogao da bude jedna dobra logistika u Beogradu. I srpske diplomate su jako iskusne u svom poslu. Lavrov je blago izjavio to. I to je dobra prilika za promociju politike Beograda. Nažalost ima i na zapadu i na istoku grupa koje podržavaju ovaj sukob. I svakako postoji bojazan i za nas, i dalje se neguje taj rečnik i pogledi na prošlost. I u regionu se podgreva situacija koja je nepovoljna za nas. Imate Šmita koji se nameće, a nije pihvaćen kao predstavnik. Mnogo je složeniji Dejtonski sporazum nego što ga oni vide. Veoma je ponižavajuć i arogantan pogled na srpski narod. Takođe je štetno prisustvo stranaca na Balkanu, jer gledaju samo svoj interes. Imamo mnogo problema u regionu, oni vode politiku „zavadi pa vladaj“.

Ruski gas

-Putin neće odustati od svojih odluka. G7 je doneo odluku da neće da plaća u rubljama, ali nisu u toj poziciji da mogu tako da postupe. Zavisni su od ruskog gasa. 

Vladimir Vuletić, sociolog u emisiji „Aktuelnosti“ na TV HAPPY komentarišući mogućnost da Beograd bude centar pregovora Rusije i Ukrajine, kaže:

-Mislim da smo jako daleko od toga, ali svakako Srbija vodi jako dobru politiku po pitanju ove situacije u Ukrajini. Srbija se zalaže za mir, jer svi govore da su za mir, a izabrali su strane. Ako ste za mir, nije dovoljno samo osuditi sukobe. Za Beograd bi ovo bio znak da raste naš ugled na međunarodnoj ravni ako bismo bili centar pregovora Rusije i Ukrajine. 

O regionu

-Kada bi se poštovao Dejtonski sporazum, ne bi trebalo da bude problema u BiH. Visok stepen decentrelazije je proistekao iz Dejtonksog sporazuma i to stvara malo probleme, jer centralne vlasti zanemarujući ekonomske probleme, ističu ovo kao ključno. Iz Beograda nikada nije otišla negativna reakcija. Kada je reč o Kosovu, problem je što se možda dovodi u pitanje rusko priznanje Kosova. Inače ne dopada mi se ideja da je Srbija jedini i poslednji saveznik Rusije na Balkanu. To je samo pokušaj da se napravi vrzino kolo u koje nadam se nećemo upasti, rekao je Vuletić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter