Izvor: Alo.rs
13.05.2020 u 07:24
0

BORBA PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA: Pismo policije u kome traže imena i adrese kod ljudi izazvalo gađenje

U Ukrajini raste bes nakon što je procurelo pismo istrage u kojem je nacionalna policija tražila da jevrejska zajednica u malom gradu otkrije imena i adrese svojih pripadnika, kako bi se navodno borili protiv organizovanog kriminala.

Pismo je očigledno sredinom februara poslao visoki policijski zvaničnik Jakov Zališčiker, jevrejski vođa u gradu Kolomija u zapadnoj regiji Ivano-Frankivsk. Zvaničnik je rekao da treba da zna imena, brojeve telefona i adrese pravoslavnih Jevreja i studenata „jevrejske nacionalnosti“ koji pripadaju zajednici.

Za podatke je rečeno da su potrebni za borbu protiv „transnacionalnih i etničkih kriminalnih organizacija“, što je zadatak odeljenja čiji je šef započeo istragu. Fotografiju pisma i pismeno odbijanje da se ispoštuje zahtev objavio je u nedelju Eduard Dolinski, direktor ukrajinskog Jevrejskog komiteta.

– To je totalna sramota i otvoreni antisemitizam“, rekao je Dolinski za Jevrejsku telegrafsku agenciju. „Posebno je opasno kada dođe od agencije za sprovođenje zakona da se moramo boriti protiv same stvari koja je čini –  Taj čovek redovno objavljuje vesti o odlikovanjima ukrajinskim nacionalistima koji su klali Jevreje, Poljake i druge etničke grupe, često u ime okupatorskih nacističkih snaga.

OVO MORATE ZNATI

PODLOST BILA GEJTSA Sklonio svoju decu, a našu hoće da čipuje

NEVEROVATNO! NOLE PRIZNAO DA NE JEDE PO 16 SATI VEĆ GODINU I PO DANA!

NAJNOVIJI PODACI MINISTARSTVA ZDRAVLJA O KORONA VIRUSU: Preminule dve osobe, 67 pozitivno

Vuhan planira da testira svih 11 miliona stanovnika na Kovid

Policijski zahtev podseća na gadljive uspomene na holokaust, reklo je nekoliko ukrajinskih javnih ličnosti, izražavajući ogorčenje nakon što su saznali za to. „Prvo gradonačelnik Ivano-Frankivska daje državnu sahranu veteranu SS-ove dobrovoljačke divizije„ Galicija “sa ljudima obučenim u nacističke uniforme. Sada lokalna policija želi spisak lokalnih Jevreja “, izjavio je poslanik Maks Buzanski na Facebooku. „Šta ste očekivali od njih?“

Buzanski je mislio na događaj iz januara u glavnom gradu provincije. Veteran iz Vafen-SS jedinice, koju su činili ukrajinski dobrovoljci i komandovali službenicima iz užasne nacističke tajne policije, je preminuo.

Sahrani su prisustvovali visoki gradski zvaničnici i izložili su zastave i uniforme jedinice.

Zašto sebe ne nazovete„ pomoćnom policijom “i dodate logotip Vermahta na obrazac“, sarkastično je predložio istaknuti ukrajinski advokat Andrei Portnov. „Ti idioti su osuđeni na propast.“

U Kolomiji živi 60.000 ljudi, ali jevrejska zajednica broji samo 81 člana. Uključeni su u pravnoj borbi s gradskim vlastima oko statusa tri jevrejska groblja, od kojih jedno datira iz početka 17. veka. U 2018. godini vlasti su ih odredile za gradske parkove

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter