Izvor:
09.06.2024 u 18:33
0

BURNO U NEMAČKOJ : Poznata političarka pobegla u Rusiju!

Olga Petersen progovorila o torturi nemačkih vlasti - zbog Putina hteli da joj otmu decu?!

Nemačka poslanica u lokalnom parlamentu Hamburga Olga Petersen bila je primorana da iz rodne zemlje pobegne u Rusiju i tamo potraži zaštitu. Zbog njene javne podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nemačke vlasti su se spremale da joj oduzmu decu, te je morala da nađe utočište u Rusiji.

Petersenova je prošlog meseca, zajedno sa svoje troje od četvoro dece, napustila Hamburg, što je izazvalo razne spekulacije o tome gde se ona nalazi. Nekoliko nedelja pre njenog nestanka, stranka kojoj je pripadala – desničarska Alternativa za Nemačku (AfD), izbacila ju je iz svoje hamburške frakcije jer je u martu putovala u Rusiju kao posmatrač na predsedničkim izborima.

Petersenova je glasanje proglasila „otvorenim, demokratskim i slobodnim“, što je očigledno zasmetalo vrhu njene partije.

Član ruskog predsedničkog saveta za građansko društvo i ljudska prava Aleksandar Brod rekao je da se Petersenova nastanila u Rusiji sa svojom decom. Prema Brodovim rečima, na to je bila naterana jer su socijalni radnici u Hamburgu pokrenuli postupak da joj oduzmu starateljstvo nad njeno troje maloletne dece, koja su sva u osnovnoj školi.

Sama Petersenova je za nemački „Bild“ potvrdila tu priču.

– Zaista sam odvela svoju decu iz zemlje. Želim da znam da su moja deca bezbedna i da ostaju pod mojim starateljstvom. Bez moje dece više ne bih videla smisao života – izjavila je Petersenova.

Ona nije otkrila u kom se ruskom gradu nalazi, niti je pričala o detaljima napora hamburških vlasti da joj oduzmu mališane. Međutim, nemački list je doveo u pitanje njene tvrdnje, navodeći da su deca Petersenove prijavljena socijalnim radnicima za mlade zbog problematičnog ponašanja.

Nemačka poslanica je istakla da će ostati na funkciji u lokalnom parlamentu, iako je izbačena iz stranke AfD.

– Ostaću članica hamburškog parlamenta i ispunjavaću svoje obaveze prema svom najboljem znanju i uverenju – rekla je Petersenova za „Bild“ i dodala da će osigurati bezbednost svoje dece pre nego što odluči da li je „ponovo sposobna za političku akciju“.

Zabranjeno zakonom

Inače, izrazi podrške ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini u Hamburgu su nezakoniti. Sud u tom gradu je prošlog maja osudio jednog muškarca na čak tri godine zatvora zbog širenja „proruskih ideja“ i korišćenja simbola „Z“, koji je bio ispisan na nekom od ruskih vojnih vozila u Ukrajini, a čiju je fotografiju objavio na svom kanalu na Telegramu.

Iako protiv Petersenove nije poveden krivični postupak, bilo kakva zatvorska kazna dovela bi do toga da ona izgubi starateljstvo nad decom. Nemački sudovi takođe mogu oduzeti roditelju prava na starateljstvo ako se smatra da je zlostavljač, nasilnik ili da zanemaruje mališane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter