Izvor: Alo.rs
16.10.2023 u 10:16
0

RAMPA ZA JAPANSKU RIBU: Moskva uvela ograničenja na uvoz, morski plodovi iz zagađenog mora ne mogu u Rusiju

Ruska Federalna služba za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu Roseljhoznadzor saopštila je danas da uvodi privremena ograničenja na uvoz ribe i morskih plodova iz Japana zbog ispuštanja prečišćene radioaktivne vode iz nuklearke Fukušima.

DA LI ĆE RUSIJA DA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE? Putin naveo dva moguća scenarija

Stručnjaci Roseljhoznadzora će posebno proveravati proizvode od morskih plodova.

Tokio je u avgustu počeo da u okean izbacuje vodu koja se nakupila kao rezultat hlađenja reaktora za hitne slučajeve nuklearne elektrane Fukušima, gde se 2011 dogodila nuklearna katastrofa, a ceo proces će potrajati 30 godina.

Međunarodna agencija za nuklearnu energiju (IAEA) je saopštila da je ovo ispuštanje vode potpuno u skladu sa međunarodnim standardima, ali Kina, glavni uvoznik japanskih morskih plodova, je uvela potpunu zabranu njihovog uvoza i prerade.

Udeo Rusije u japanskom izvozu morskih plodova je 0,1 odsto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter