Izvor: Kurir.rs
16.10.2023 u 09:02
0

DA LI ĆE RUSIJA DA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE? Putin naveo dva moguća scenarija

U svom govoru na Valdajskom forumu, ruski predsednik Vladimir Putin naveo je dva razloga zašto bi Rusija mogla da upotrebi nuklearno oružje.

OVDE SE ODLUČUJE SUDBINA SVETA: SI ĐINPING će ugostiti najbitnijeg – PUTINA

Prvi razlog koji je predsednik Putin naveo je uzvratni udar u slučaju agresije na Rusiju. Prema ruskoj vojnoj doktrini, upotreba nuklearnog oružja moguća je samo kao odgovor na nuklearni napad.

Tako Rusija nastoji da obezbedi svoju odbrambenu poziciju i spreči moguće pretnje svojoj bezbednosti.

Međutim, Putin je takođe naglasio da postoji drugi razlog koji bi mogao da dovede do upotrebe nuklearnog oružja od strane Rusije. Ovo je situacija u kojoj će državnost i postojanje Rusije biti ugroženi, čak i uz upotrebu konvencionalnog naoružanja.

Ovakvo stanje može nastati u slučaju napada na strateški važne objekte ili pokušaja da se unište temelji ruske državne strukture.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter