Izvor: RT
15.10.2023 u 18:52
1

OVDE SE ODLUČUJE SUDBINA SVETA: SI ĐINPING će ugostiti najbitnijeg – PUTINA

Treći forum "Jedan pojas, jedan put" održaće se 17. i 18. oktobra, a predsednik Putin lično će prisustvovati ovom događaju. U planu je bilateralan sastanak sa kineskim liderom, tokom kojeg će ogromna pažnja biti posvećena globalnoj situaciji u svetu, poručuje Kremlj

Uloga Rusije i Kine na međunarodnoj sceni raste, te će na pregovorima ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog lidera Si Đinpinga u Pekingu „veoma velika“ pažnja biti posvećena upravo situaciji u svetu, kaže danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Objedinjuju nas mnogi integracioni procesi, mnoga udruženja, čija privlačnost u očima svetske zajednice raste. Ova udruženja uključuju zemlje koje već sada odgovaraju za većinu svetskog BDP-a i čine najveći deo stanovništva sveta“, objašnjava Peskov.

Zbog toga, tokom predstojeće posete Putina Kini i učešća na forumu „Jedan pojas, jedan put“ lideri će naći vreme da porazgovaraju u četiri oka, bez obzira na to što će na forumu biti veliki broj zvaničnika najvišeg ranga.

NAGORNO-KARABAH AD ACTA! ALIJEV podigao ZASTAVU AZERBEJDŽANA! (FOTO)

„Predsednik Si imaće puno gostiju“. Ipak, kako kaže portparol Kremlja, „Putin će biti glavni gost“.

Ranije tokom dana, predsednik Rusije govorio je o kineskom kolegi i tom prilikom ga nazvao pravim svetskim liderom, koji ima sposobnost da gleda u budućnost i koji je zbog svojih kvaliteta jedan od onih lidera koje istorija neće zaboraviti.

Predsednik Kine je jedan smiren, temeljan čovek i pouzdan partner, u kojeg mogu biti siguran da, ako se nešto dogovorimo, da će to i biti ispunjeno, rekao je nešto ranije Putin, dodajući da su svi zajednički susreti, kojih je do sada bilo više od 40, uvek protekli u jednoj prijatnoj i poslovnoj atmosferi.

Govoreći o predstojećem forumu „Jedan pojas, jedan put“, predsednik Rusije je rekao da se ideje Rusije, koje se tiču stvaranja „Velike Evroazije“, poklapaju sa kineskim stavom, koje Peking propagira kroz pomenuti forum. Osnovnu ideju ovog projekta čini želja da se što više zemalja objedini kako bi se postigli ciljevi od zajedničkog interesa, tako da je reč o jednoj dobroj inicijativi, koja je u procesu razvoja, istakao je Putin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OVDE SE ODLUČUJE SUDBINA SVETA: SI ĐINPING će ugostiti najbitnijeg – PUTINA”

  1. Kad se sretnu dva mudra i prepametna Lidera sa vizijom o budućnosti i dobrobiti cele Civilizacije na Planeti onda sve destruktivne i zle sile izgledaju kao likovi iz Crtanih filmova i klovnovi iz Cirkusa.

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter