Izvor: Informer
15.10.2023 u 19:51
0

STIŽE ZLO SA 100.000 RAKETA!!! IZRAEL ZATVARA GRANICU – SOTONA će SAMLETI SVE PRED SOBOM

Borci libanskog Hezbolaha ispalili su danas navođeni projektil na izraelsko selo uz severnu granicu Izraela, ubivši jednu osobu i ranivši tri druge, rekli su iz izraelske medicinske službe. Štula je poljoprivredna zajednica uz granicu, koja se nalazi prekoputa zajednice Aita al Šab. 

Izraelska vojska rekla je da je izvršila protivnapad na Liban u znak odmazde ispalivši 12 projektila na okolinu Aita al Šab, prema libanskim sigurnosnim izvorima. Po tim izvorima Izrael je gađao i južna libanska naselja Rmeiš i Ramija.

Nakon toga, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je još još jedan vojni objekat na granici sa Libanom danas bio pod paljbom, preneo je „Tajms of Izrael“.

Zasad nema izveštaja o eventualnim povređenim osobama u napadu.

NEPRIJATELJSKO ČUDOVIŠTE SE NADVILO NAD SRBIJOM: SRPSKI DUŠMANI traže SANKCIJE PROTIV BEOGRADA – PLENKOVIĆ, ABAZOVIĆ, RAMA!!!

Od Hamasovih napada na Izrael i protivnapada izraelske vojske na Gazu, zadnjih je dana stalno bilo incidenata duž granice Izraela i Libana, što je podstaklo zabrinutost od daljnje eskalacije. Proiranska milicija Hezbolah aktivna je u južnom Libanu. Hezbolah, koji obučava i finansira Iran, smatra se mnogo moćnijim od Hamasa.

Od zadnjeg rata između Izraela i tog pokreta 2006., Hezbolah je postao puno moćniji. Prema poslednjim procenama izraelske vojske ima arsenal od više od 100.000 raketa.

Izraelski savetnik za nacionalnu sigurnost upozorio je libansku militantnu organizaciju da ne započinje rat na drugom frontu, zapretivši „uništenjem Libana“ ako to učini. Cači Hanegbi rekao je da Izrael „ne želi da bude uvučen u rat na dva fronta“ i upozorio Hezbolah da se drži podalje od borbi.

– Nadamo se da Hezbolah neće, de facto, dovesti do uništenja Libana, jer ako onde bude rata, rezultat će biti težak – rekao je aludirajući na dugogodišnje izraelske pretnje teškim udarima na zemlju u slučaju lansiranja Hezbolahovog opsežnog raketnog arsenala.

Podsetimo, jedinice libanskog Hezbolaha nakon kratkotrajnih borbi zauzele su utvrđeni granični punkt izraelske vojske i na jarbol podigle ratnu crvenu zastavu ove partije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter