Izvor: agnecije
02.05.2024 u 21:49
1

STRAVIČNE SCENE IZ LOS ANĐELESA: Policija rasturila propalestinski studentski kamp na UCLA u Los Anđelesu(VIDEO)

Američka policija je uklonila šatore i rasterala studente, propalestinske demonstrante, koji su na Univerzitetu Kalifornije u Los Anđelesu (UCLA) protestovali zbog izraelske ofanzive u Pojasu Gaze.

Nekoliko desetina demonstranata uhapšeno je, dok je policija sa opremom za razbijanje protesta demontirala improvizovane barikade i šatore.

Na tom mestu su u sredu izbili sukobi propalestinskih studenata i proizraelskih studenata koji su organizovali svojevrsni kontra protest i napali one koji su demonstrirali zbog rata u Pojasu Gaze.

Jedan od profesora na tom univerzitetu je izrazio žaljenje zbog „nepotrebno izazvane krize“.

„Uprava univerziteta i lokalne vlasti su mogle da stišaju napetost, ali je policija kasno poslata na lice mesta protiv ekstremista (kontra-demonstranata) koji su napali studente u njihovim mirnim demonstracijama“, rekao je taj profesor.

 

Nakon tog incidenta, policija je naredila propalestinskim studentima da napuste kamp, ali su oni to odbili i nekoliko stotina njih je ostalo sve do policijske intervencije koju su neki od njih opisali kao – brutalnu.

Policija je studentski protest razbila upotrebom šok bombi, dok su okupljeni uzvikivali „gde ste bili juče“, aludirajući na blagonaklon stav policije prema proizraelskim kontra-demonstrantima.

Studentski protesti su izbili na tridesetak univerziteta u SAD, sa zahtevom da Amerika prestane da podržava Izrael i da se prekine saradnja sa kompanijama koje podržavaju rat u Gazi.

To je daleko najveći studentski protestni pokret u SAD u 21. veku, a policijske reakcije koje su usledile prizivaju scene iz šezdesetih godina 20. veka kada je aktuelan bio ogroman studentski protestni pokret zbog Vijetnamskog rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STRAVIČNE SCENE IZ LOS ANĐELESA: Policija rasturila propalestinski studentski kamp na UCLA u Los Anđelesu(VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter