Izvor: ALO
02.05.2024 u 21:35
0

PROMENIO PLOČU ALI NE ZNA ŠTA DA RADI: Bajden u problemu, ne zna šta da radi

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da je pravo na proteste zagarantovano demokratsko pravo, ali je napomenuo da red mora da prevlada.

On je to saopštio nakon što su sukobi između policije i studenata koji protestuju izbili na univerzitetskim kampusima širom SAD zbog rata u Pojasu Gaze.

Bajden je iz Bele kuće poručio da je izražavanje različitih mišljenja ključno za demokratiju, ali je naglasio da pravo na protest nikada ne treba da izazove nerede.

 

NE ZNAJU KAKO VIŠE DA IH OPTUŽE:Amerika tvrdi Rusi u Ukrajini koristili hemijsko oružje, prekršena međunarodna Konvencija

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da je pravo na proteste zagarantovano demokratsko pravo, ali je napomenuo da red mora da prevlada nakon što su izbili sukobi između policije i studenata koji protestuju u univerzitetskim kampusima širom SAD zbog rata u Pojasu Gaze.

Bajden je u Beloj kući rekao da je izražavanje drugačijeg mišljenja od suštinskog značaja za demokratiju, ali je istakao da pravo na protest ne sme nikada da dovede do nereda.

Bajden je naveo da ga protesti studenata nisu naveli da preispita svoj pristup ratu u Pojasu Gaze, preneo je AP.

Bajden je pre više od nedelju dana osudio „antisemitske proteste” na američkim univerzitetima i, kako je naveo, „one koji ne razumeju šta se dešava sa Palestincima”.

Pres sekretar Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je u sredu da Bajden „budno prati situaciju” i da su pojedine demonstracije na univerzitetima prešle granicu koja razdvaja slobodu govora od nezakonitog ponašanja, navodeći primer Univerziteta Kolumbija gde su, kako je navela, studenti nasilno preuzeli zgradu.

Republikanci su pokušali da sukobe policije i studenata u kampusima iskoriste u kampanji protiv demokrata, navodi američka agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter