Izvor: SP'UTNIK
17.05.2024 u 08:35
0

ATENTAT NA FICA JE BIO DETALJNO PLANIRAN: Podignuta optužnica protiv napadača

Slovački premijer Robert Fico nalazi se u bolnici u Banskoj Bistrici gde je operisan posle ranjavanja u pucnjavi nakon sednice Vlade koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Prema poslednjim informacijama, Fico je uveden u stanje indukovane kome posle višečasovne operacije.

Na Fica je pucano kada je, posle sastanka u sredu, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima.
Napadač na Fica je uhapšen nakon što je na slovačkog premijera ispalio nekoliko hitaca. Protiv napadača je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.
Ministar odbrane Slovačke izjavio je, nakon vanredne sednice Državnog saveta bezbednosti i Vlade, da lekari čine sve da stabilizuju pacijenta, kao i da ne može da konstatuje da se situacija razvija pozitivno niti da je on van životne opasnosti.
Ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj-Eštok prethodno je na konferenciji za novinare istakao da je na premijera ispaljeno pet hitaca i potvrdio da je atentat na premijera izveden zbog političkih motiva.Slovački premijer Robert Fico seća se okolnosti atentata izvršenog na njega 15. maja, izjavio je za TV TAZ novoizabrani predsednik Peter Pelegrini, koji je posetio šefa Vlada u bolnici
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter