Izvor: Kurir
06.05.2024 u 09:21
0

IDF NASTAVLJA DA PROGONI HAMAS: Evakuacija se odnosi samo na neke istočne četvrti Rafe!

Izraelska vojska počela je da poziva Palestince da napuste istočne delove Rafe pre početka kopnene ofanzive na taj grad!

IDF je počela da baca letke odnosno šalje tekstualne poruke i telefonira Palestincima sa uputstvima o zonama koje treba evakuisati i kojim rutama da dođu do takozvane humanitarne zone.

Naredba o evakuaciji, navodi Times of Israel, odnosi se za sada samo na neke istočne četvrti Rafe, a ne na ceo grad na jugu Pojasa Gaze nadomak granice sa Egiptom. Vojska u saopštenju poziva palestinsko stanovništvo da se „privremeno evakuiše“ iz istočnih naselja Rafe u proširenu humanitarnu zonu.

– Evakuacija će napredovati postepeno prema tekućoj proceni situacije – navodi Times of Israel.

Civili se pozivaju da dođu u proširenu humanitarnu zonu u oblastima Al-Mavasi i Kan Junisu gde se već nalaze terenske bolnice i šatorski kampovi za raseljene Palestince.

UNIŠTENA RAFA! Hamas brutalno napao Izrael, ima povređenih

Prelaz Kerem Šalom sa južnom Gazom i dalje je zatvoren nakon smrtonosnog raketnog napada Hamasa na izraelske trupe u toj oblasti, ali bi mogao biti otvoren nakon nove procene situacije.

Vojska kaže da će i dalje nastojati da održi snabdevanje humanitarnom pomoći na istom nivou uprkos zatvaranju prelaza. Ostali prelazi će ostati otvoreni jer se nastavljaju radovi na izgradnji plutajućeg pristaništa Amerikanaca u centralnoj Gazi.

– IDF će nastaviti da progoni Hamas svuda u Pojasu Gaze sve dok se svi taoci koje drže u zarobljeništvu ne vrate kući – navodi Times of Israel.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter