Izvor: Alo
06.05.2024 u 10:20
1

ZAUSTAVLJENO JE 40 KANALA ZA TRANSPORT ORUŽJA IZ UKRAJINE: Najmanje 14 povređenih u napadu na centar Harkova

Rat u Ukrajini – 802. dan

U napadu na centar Harkova u nedelju povređeno je 14 ljudi. Oružane snage Ukrajine izgubile su još jedan tenk „abrams“ u Donjecku.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej je tokom Vaskršnje liturgije pozvao Ukrajinu i Rusiju na hrišćanski gest – razmenu svih za sve.

Oružane snage Ukrajine izgubile su još jedan tenk „abrams“, kao rezultat ruskog napada u Donjecku, dok su ruske trupe u toj oblasti preuzele punu kontrolu nad selom Očeretino.

PUCNJAVA U HRVATSKOJ: Uhapšeno petoro osumnjičenih!

Švajcarska pozvala papu Franju na Samit mira o Ukrajini

Švajcarska je pozvala papu Franju na konferenciju o postizanju mira u Ukrajini, koja će biti održana sredinom juna u letovalištu Burgenštok u blizini Lucerna, izjavila je danas predsednica te zemlje Viola Amherd.

„Uputili smo poziv papi. Vatikan je ima veoma pozitivan stav po pitanju mirovne konferencije“, rekla je ona u intervjuu za švajcarski dnevni list Blick. Papa Franja primio je u subotu u Vatikanu švajcarsku predsednicu i tom prilikom Amherd je papi poklonila kutiju švajcarskih čokolada, muzički CD Karlosa Gardela, bokal i šolje na kojima je prikazana planina Materhorn i nekoliko švajcarskih markica iz godine papinog rođenja.

Alejnik:Ukrajina pokušava da prebaci oružje na teritoriju Belorusije radi napada

Ministar spoljnih poslova Belorusije Sergej Alejnik izjavio je da Ukrajina često vrši provokacije pokušajima transporta oružja i eksploziva na belorusku teritoriju, a koji mogu da se upotrebe i za terorističke akte u Rusiji.

Alejnik je za RIA Novosti rekao da je tokom ove i prošle godine zaustavljeno 40 kanala za transport oružja i eksploziva iz Ukrajine na teritoriju Belorusije i ocenio da je to zabrinjavajući podatak.

Dodao je da je Komitet za bezbednost Belorusije neutralisao 20 i priveo oko 30 diverzanata koji su prešli iz Ukrajine u Belorusiju i koji su pripremali teroristički akte.

Napad na termoelektranu Slavjanskaja

Ruske snage su iz višecevnog raketnog bacača „smerč“ pucale na termoelektranu Slavjanskaja, javlja Unian.

Teritoriju elektrane pogodilo je pet raketa, rekao je zamenik načelnika vojne uprave grada Nikolajevke, gde se zapravo nalazi termoelektrana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAUSTAVLJENO JE 40 KANALA ZA TRANSPORT ORUŽJA IZ UKRAJINE: Najmanje 14 povređenih u napadu na centar Harkova”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter