Izvor: RT/BSC Happy
15.10.2023 u 18:00
0

NAGORNO-KARABAH AD ACTA! ALIJEV podigao ZASTAVU AZERBEJDŽANA! (FOTO)

Lider Azerbejdžana potvrdio kontrolu Bakua nad regionom koji zvanično prestaje da postoji 1. januara 2024. godine

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev podigao je azerbejdžansku zastavu u najvećem gradu Nagorno-Karabaha Hankandiju, odnosno kod Jermena poznatom kao Stepanakert, na ceremoniji potvrđivanja kontrole Bakua nad pomenutim regionom.

„Predsednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev podigao je državnu zastavu Republike Azerbejdžan u gradu Hankandiju i održao govor“, saopštila je kancelarija azerbejdžanskog lidera.

Alijev je posetio i druge gradove i naselja u kojima je takođe podigao azerbejdžanske zastave: u Agderi, Askeranu, Hodžali i na teritoriji akumulacionog jezera Sarsang.

Nagorno-Karabah, koji se pre 35 godina otcepio od Azerbejdžanske SSR i, nakon oružanog sukoba s Azerbejdžanom 1992–1994, bio nepriznata republika sa centrom u Stepanakertu, prestaje da postoji 1. januara 2024. godine.

Azerbejdžanske snage su slomile otpor vlade etničkih Jermena prošlog meseca, zbog čega je oko 120.000 ljudi prebeglo u Jermeniju, naveo je Rojters.

Pošto je završena „antiteroristička operacija“ Bakua protiv Nagorno-Karabaha iz Jermenije su se javljali glasovi o potencijalnoj invaziji Azerbejdžana na njihovu zemlju, sa čime se složio i državni sekretar SAD Entoni Blinken.

Alijev je ranije pozvao Jermeniju da otvori „koridor“ duž svoje južne granice, povezujući na taj način kopno Azerbejdžana sa enklavom koja se graniči s Turskom i Iranom i zapretio da će to pitanje rešiti „silom“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter