Izvor: happybsc RT. COM
30.05.2024 u 17:10
1

DO SADA NAJOZBILJNIJE UPOZERENJE IZ MOSKVE : Dimitrij Suslov -Vreme je da Rusija upotrebi nuklarnu bombu

Blok koji predvode SAD izgubio je strah od oblaka pečuraka, ali kada se to vidi, možda bi se neki umovi fokusirali Dmitrij Suslov, član Ruskog saveta za spoljnu i odbrambenu politiku, zamenik direktora za svetsku ekonomiju i međunarodnu politiku na Moskovskoj Višoj školi ekonomije i ekspert kluba Valdaj.

Postoje sve indikacije da bi SAD i nekoliko njenih saveznika uskoro mogli dozvoliti Ukrajini da koristi zapadno oružje, uključujući rakete dugog dometa, za napad na ciljeve koji se nalaze unutar – kako da to izrazimo? – međunarodno priznate granice Rusije. Ili one koje su postojale pre Majdana 2014. u Kijevu.

U Americi, kako je Nev Iork Times nedavno objavio, među pobornicima ideje su državni sekretar Entoni Blinken, većina republikanaca u Kongresu (uključujući predsednika Predstavničkog doma Majka Džonsona) i mnogi članovi spoljnopolitičkog establišmenta, uključujući Viktoriju Nuland , koji je nedavno podneo ostavku na mesto zamenika državnog sekretara. U Evropi, Poljska, baltičke države, glavna nemačka opoziciona partija, CDU/CSU, i neke zapadnoevropske ličnosti, uključujući šefa britanskog ministarstva spoljnih poslova Dejvida Kamerona, agituju za tu meru.

KREMLJ TVRDI NATO ŽELI GLOBALNI SUKOB: „NATO podstiče Ukrajinu da nastavi besmisleni rat“i optužio ih za eskalaciju

Nedavno je sličan apel uputio i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, ali ne bi davao takve izjave da se to pitanje već nije razmatralo na praktičnom nivou i da nije dobilo značajnu podršku Vašingtona. Već je došlo do toga da se o toj temi razgovara na nivou šefova ministarstava odbrane zemalja članica EU.

Takva odluka bi podigla sukob na suštinski drugačiji nivo, značila bi brisanje jedne od najsjajnijih „crvenih linija“ koja postoji od 24. februara 2022. godine i signalizirala bi direktan ulazak SAD i njenog NATO bloka u rat. protiv Rusije. Zaista, udari bi se izvodili na osnovu koordinata koje bi obezbedili zapadni obaveštajni sistemi; odluke o ovim udarima donosili bi zapadni vojni oficiri (mediji su više puta prenosili priznanja ukrajinskih vojnih oficira da svaki slučaj upotrebe zapadnih raketa unapred koordiniraju zapadni vojni savetnici); pa čak i dugme bi verovatno direktno pritisnuli zapadni vojni oficiri. Nije slučajno što nemački kancelar Olaf Šolc svoje oklevanje da prebaci rakete Taurus opravdava time što bi njima moralo da upravlja nemačko, a ne ukrajinsko vojno osoblje.

Lovac i progonjeni: Kako se Džo Bajden povezuje sa korupcijom, terorističkim napadima i političkim ubistvima u Ukrajini
Pročitajte više Lovac i progonjeni: Kako se Džo Bajden povezuje sa korupcijom, terorističkim napadima i političkim ubistvima u Ukrajini
Zato je uskraćivanje Kijevu takvog prava bio glavni uslov za pružanje vojne pomoći i jedan od glavnih principa umešanosti Zapada u sukob od samog početka.

Postoje najmanje dva razloga zašto Zapad sada raspravlja o napuštanju ovog principa. Prvi i glavni je sve teži položaj ukrajinske vojske na bojnom polju. Ne zaboravite da lideri NATO-a sve vreme govore da je ishod od egzistencijalne važnosti ne samo za Ukrajinu, već i za njih same, jer će odrediti prirodu novog svetskog poretka. Drugim rečima, sam Zapad je ukrajinskom sukobu dao status svetskog rata, pa će zato poraz Kijeva značiti njegov sopstveni strateški poraz, konačni kolaps međunarodnog poretka u čijem centru je Zapad. Shodno tome, što je gora situacija za Kijev na frontu, veći su rizici od eskalacije koje je Zapad spreman da preuzme.

Drugi razlog je nespremnost Rusije da eskalira odnose sa Zapadom svaki put kada pređe „crvenu liniju“ i postane sve više uključena u sukob (snabdevanje Kijeva tenkovima, avionima i, na kraju, raketama dugog dometa). Kao rezultat toga, strah od eskalacije, koji je bio relativno visok na početku vojne operacije, postepeno se smanjivao, kako su zapadne publikacije više puta isticale.

Tako je Zapad počeo da veruje da je cena poraza Kijeva daleko veća od rizika direktne vojne konfrontacije sa Rusijom, kao rezultat toga što je Zapadnom oružju dozvolilo da udari duboko u njegovu „staru” teritoriju. Sve su glasniji glasovi onih koji tvrde da Moskva ni ovoga puta neće naneti direktnu vojnu štetu zapadnim zemljama.

Ova logika neminovno može dovesti do Trećeg svetskog rata. A ako se sada ne zaustavi dalje mešanje Zapada u sukobu u Ukrajini, „vrući“ rat punog razmera između Rusije i NATO-a će postati neizbežan. Štaviše, zbog superiornosti SAD i njene 31 članice NATO-a u oblasti konvencionalnog naoružanja, ovaj rat će neminovno preći na nuklearni nivo.

Za nekoliko meseci (ili možda čak nedelja), ista logika će se primeniti na stacioniranje redovnih zapadnih trupa u Ukrajine.

aine, a zatim počeo da obara ruske rakete preko njega. Kijevski režim u poslednje vreme sve upornije iznosi ove predloge.

Čak i prema aktuelnoj ruskoj nuklearnoj doktrini (svakako „mirnodopskoj“ doktrini kojoj je potrebno pooštravanje), takav scenario bi predstavljao zvaničnu osnovu za upotrebu nuklearnog oružja.

Postoji samo jedan način da se spreči takav katastrofalan razvoj događaja: naglo povećanje moskovske politike odvraćanja i zastrašivanja. Opcija „zamrzavanja“ vojnih operacija duž sadašnje linije razgraničenja bez ikakvih političkih uslova za Kijev i modaliteta za njegove bezbednosne odnose sa Zapadom je potpuno neprihvatljiva.

Neke političke snage na Zapadu sve više zagovaraju ovo i prete eskalacijom u slučaju našeg odbijanja. Ali ova opcija je za nas kategorički nepoželjna, jer znači još veću militarizaciju onog što je preostalo od Ukrajine i njenu još bližu vojnu integraciju sa Zapadom. Ovo bi najavilo pojavu još veće pretnje na ruskim granicama nego što je postojala pre 2022.

Evo zašto američki uobičajeni pristup ne funkcioniše u Ukrajini
Pročitajte više Evo zašto američki uobičajeni pristup ne funkcioniše u Ukrajini
Umesto toga, trebalo bi prvo da kažemo SAD i NATO-u otprilike ono što je Moskva već rekla Londonu nakon reči Dejvida Kamerona o pravu Ukrajine da udara bilo gde britanskim projektilima Storm Shadov. Naime, u slučaju napada na „staru” rusku teritoriju, Moskva zadržava pravo da izvrši udar na sve objekte dotičnih zemalja, uključujući i SAD, bilo gde u svetu. Mnogo je američkih vojnih baza razasutih širom sveta.

Drugo, važno je zvanično izjaviti da ako SAD/NATO započnu nenuklearni udar na rusku teritoriju kao odgovor na takav ruski udar, Moskva može zauzvrat upotrebiti nuklearno oružje – u potpunom skladu sa „Osnovama ruske državne politike“. u polju nuklearnog odvraćanja’.

Treće, budući da se govorilo o mogućim napadima ne samo na britanska već i na američka postrojenja (i o mogućem direktnom vojnom odgovoru SAD), bilo bi poželjno da se pored vojnih održe i vežbe upotrebe strateških nuklearnih snaga. aktuelne vežbe o upotrebi taktičkog naoružanja.

Konačno, da bismo potvrdili ozbiljnost namera Rusije i uverili naše protivnike u spremnost Moskve da eskalira, vredi razmisliti o demonstracionoj (tj. neagresivnoj) nuklearnoj eksploziji. Politički i psihološki efekat oblaka atomske pečurke, koji se emituje uživo na svim svetskim televizijskim kanalima, vratiće zapadnim političarima jedinu stvar koja je sprečila ratove između velikih sila posle 1945, a koju su sada u velikoj meri izgubili – strah nuklearnog rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DO SADA NAJOZBILJNIJE UPOZERENJE IZ MOSKVE : Dimitrij Suslov -Vreme je da Rusija upotrebi nuklarnu bombu”

  1. Ruska Federacija je napadnuta bezbednosno preko Ukraine,R.FEDERACİJA ,SUOCENA SA TOM OPASNOSKU ,TREBA ZAJEDNO SA KİNOM ,İRANOM I S KOREJOM ,POSTAVİTİ ULTİMATUM SAD,V.BRİTANİJİ İ NJEMACKOJ,U SPROTİVNO ,OBJAVA RATA,

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter