Izvor: Informer
03.06.2024 u 09:46
4

DODIK: „Amerikanci ne razgovaraju sa nama, ali odlučuju o nama, to je problem“!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je za Sputnjik da će prisustvovati Sankpeterburškom ekonomskom forumu i nada se da će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom. Dodik je takođe naglasio da Republika Srpska neće dozvoliti BiH da na nivou cele zemlje uvede sankcije Moskvi.

– Na nivou države Bosne i Hercegovine ne postoji nijedna odluka o uvođenju sankcija, odnosno, sankcije Rusiji zvanično nisu uvedene. Najbolja potvrda toga je moj nedavni sastanak sa visokim evropskim zvaničnicima, koji su pitali kada ćemo već jednom uvesti sankcije Rusiji? To znači da sankcija nema i tako ćemo i nastaviti, iako je to veoma teška pozicija – istakao je Dodik.

RAT U UKRAJINI: Nemci potvrdili – Rusi napreduju kod Časovog Jara; Oborena dva MiG-29, VSU izgubio više od 1.000 vojnika

Prema njegovim rečima, Zapad svakodnevno zahteva od Republike Srpske u sklopu BiH da podrži sankcije Rusiji.

– Ne mogu da budem zahvalan Amerikancima koji čak i ne žele da čuju šta mislimo, ali pokušavaju da odluče. U tome je suština problema, oni ne razgovaraju sa nama, ali odlučuju o nama – podvukao je Dodik.

Pored toga predsednik RS je kazao da se nada da će se na marginama „Međunarodnog ekonomskog foruma“ koji će se održati od 5-8. juna u Sankt Peterburgu susresti sa Putinom i Lavrovom.

Glavna tema događaja je „Osnov multipolarnosti – formiranje novih centara rasta“ i otkriva tačke ulaganja zajedničkih napora država, biznisa i društva radi stvaranja uslova održivog razvoja zemlje uz uzimanje u obzir nacionalnih prioriteta.

Dodik već mnogo godina zaredom učestvuje na forumu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “DODIK: „Amerikanci ne razgovaraju sa nama, ali odlučuju o nama, to je problem“!”

  1. Nemoj se dodvoravat njima prestani te krasti stitite svoj narod ne bodi se sa jacim ne izmisljaj ne lazi ne dizi tenzije pred izbore Narodu je svega dosta pa i tvoje vladavine svijet ide naprijed a mi nazad gdjesu fabrike gdesu kompanije da narod radi i dostojno zivi a ne da bjeze iz svoje zemlje ne zaduzujte zemlju i ne kradite

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter