Izvor: 24 sedam
15.08.2024 u 08:45
0

ERDOGAN: Nećemo dozvoliti Izraelu da zapali region

Turske vlasti osudile su Netanjahuov govor u Kongresu SAD 24. jula i pozvale Abasa da se obrati lokalnom parlamentu 15. avgusta

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja nastojati da Izrael pozove na odgovornost za zločine koje je počinio u Pojasu Gaze i da neće dozvoliti da „zapali region“.

„Usprotivićemo se pokušajima Izraela da zapali region. Izrael, koji čini genocid u Gazi, biće pozvan na odgovornost“, rekao je Erdogan na ceremoniji povodom jubileja osnivanja vladajuće Partije pravde i razvoja na čijem je čelu, prenosi TASS.

Erdogan je takođe rekao da će se predsednik Palestinske samouprave Mahmud Abas obratiti turskom parlamentu u četvrtak. Tog dana će republički parlament održati hitnu sednicu zbog podrške Palestini.

„Abas će danas biti naš gost, dok će se sutra obratiti parlamentu. On će celom svetu objaviti borbu Palestine za slobodu. Pokazaćemo celom svetu da Abas ima isto pravo da govori u našem parlamentu kao izraelski premijer Benjamin Netanjahu u Sjedinjenim Državama“, rekao je turski predsednik.

Turske vlasti osudile su Netanjahuov govor u Kongresu SAD 24. jula i pozvale Abasa da se obrati lokalnom parlamentu 15. avgusta.

Abas stiže u Tursku večeras u dvodnevnu posetu i istog dana će se sastati sa Erdoganom.

Prethodno je boravio u Moskvi gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter