Izvor: INFORMER
08.06.2024 u 14:37
0

Evropa će biti puna vreća za leševe! Bivši radnik Pentagona šokirao javnost: Svi strahuju od raspada

Severnoatlantska alijansa je uplašena mogućim porazom Ukrajine, rekao je bivši pomoćnik zamenika sekretara za odbranu Stiven Brajan u članku za Weapons and Strategy.

– Lideri NATO-a strahuju od raspada Ukrajine, dok se pitaju šta će Rusi učiniti sledeće, oni praktično nemaju opcija za spas Ukrajine – navodi se u materijalu.

Napominje se da je Ukrajina na ivici kolapsa. Ukrajinske oružane snage nemaju dovoljno vojnika, a situacija je svakim danom sve gora jer vojska nastavlja da trpi velike gubitke.

Kijev ne može da zameni mrtve vojnike, a tekući program prinudne regrutacije nije u stanju da zameni obučeno osoblje, objasnio je autor članka.

– Uvođenje NATO vojnika u relativno malom broju nije rešenje za problem. To samo znači da će Evropa uskoro biti puna vreća za leševe – rezimira se u članku.

 

MAĐARSKA U SUKOBU SA EVROPSKOM UNIJOM ZBOG UKRAJINE! CEO SVET ČEKA REAKCIJU RUSIJE: Potvrđene najgore vesti!

U poslednje vreme zapadni političari sve češće traže da se ukrajinskim oružanim snagama dozvoli izvođenje udara na ruskoj teritoriji. Ovu izjavu dao je, na primer, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Ovaj stav je podržao francuski predsednik Emanuel Makron, a danski ministar spoljnih poslova Lars Løkke Rasmusen rekao je da će Kopenhagen dozvoliti Kijevu da koristi lovce F-16 u tu svrhu.

Istovremeno, druge zemlje alijanse su se tome usprotivile. Prema rečima zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija, Ukrajina bi trebalo da koristi oružje dobijeno od Zapada samo na svojoj teritoriji.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto nazvao je planove NATO-a ludom idejom.

Vladimir Putin je naglasio da predstavnici zemalja NATO-a moraju biti svesni „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa „legitimne ciljeve“ duboko u rusku teritoriju.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Moskva zna da se pokušaji da se američkim oružjem udari na teritoriju Rusije već izvode.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter