Izvor: tanjug
12.09.2022 u 19:59
0

Evropska agencija za lekove preporučila je fajzer vakcinu protiv novih oblika omikrona!

 Evropska agencija za lekove (EMA) je preporučila buster dozu vakcine protiv kovida dizajniranu za borbu protiv omikronovih izdanaka BA.4/5 samo nekoliko dana nakon što je odobrila više primeraka vakcine prilagođene starijoj varijanti BA.1.

Najnovija preporuka je za takozvanu bivalentnu vakcinu koju su razvili Fajzer i Biontek, a koja cilja na BA.4/5, kao i na prvobitni soj virusa nastao u Kini u decembru 2019, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

EMA je preporučila da se vakcine daju osobama starijim od 12 godina koje su primile barem primarnu vakcinu protiv kovida, a konačno zeleno svetlo treba da da Evropska komisija, što se očekuje uskoro.

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: U Srbiji je 3.141 zaražena osoba, 7 ih je preminulo!

Iako postojeće vakcine protiv koronavirusa pružaju dobru zaštitu od hospitalizacije i smrti njihova efikasnost je smanjena kako je virus evoluirao.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter