Izvor: ALO
08.06.2024 u 13:35
0

FICOVA JASNA PORUKA ZAPADU: „Nećemo to raditi“

Slovački premijer Robert Fico izjavio je da je na izborima za Evropski parlament (EP) neophodno izabrati poslanike koji će podržavati mirovne inicijative, a ne nastavak rata u Ukrajini.

Fico, nakon što je u bolnici glasao na izborima za EP,  rekao je da „Slovačka neće biti uvučena u vojne avanture pojedinih zapadnih zemalja koje su se saglasile sa tim da Ukrajina upotrebi njihovo oružje za gađanje ciljeva u Rusiji“.

 

OŠTROM ODLUKOM NAPADAČ PREMIJERKE IDE NA SUD:Frederiksen se nalazi u stanju šoka

Fico je ocenio da takva odluka ukazuje na želju tih zemalja za eskalacijom sukoba.

– Saglasnost koju su zapadne zemlje dale Ukrajini da koristi zapadno oružje za napade na ciljeve na ruskoj teritoriji samo je dokaz da velike zapadne demokratije ne žele mir, već eskalaciju tenzija sa Rusijom, što će se sigurno desiti – napisao je Fico na svom Fejsbuku.

Naglasio je da kao premijer Slovačke neće uvlačiti tu zemlju u „takve vojne avanture“ i da će učiniti sve da mir dobije prioritet nad ratom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter