Izvor: informer
04.06.2024 u 21:12
0

FRANCUSKA U NEZGODNOM POLOŽAJU : o Rusi otkriju, posledice po Francusku biće nesagledive! Evo o čemu je reč,

Francuski predsednik Emanuel Makron blefira kada predlaže slanje vojnih instruktora u Ukrajinu, mogao bi se naći u nezgodnoj poziciji ako ruski lideri prozre njegov blef, navodi se u tekstu Vašington posta.
Kako se navodi, Makronova nova ideja deluje ambiciozno i rizično, uprkos činjenici da je planirano da instruktori budu raspoređeni daleko od prve linije fronta. Ovim predlogom Makron nastoji da stvori „stratešku dvosmislenost“, tako što će naterati Moskvu da nagađa šta on namerava da uradi uz pomoć ovih instruktora.

Problem je, kako navodi list, u tome što će, ukoliko se ovaj blef otkrije, francusko rukovodstvo imati ozbiljnije i nepredvidljivije posledice u poređenju sa isporukama Kijevu različitih sistema naoružanja koje ranije Kijevu uskraćivao.

List napominje da za Makrona situaciju komplikuje činjenica da on praktično nije pripremio francusko društvo za pogibiju sugrađana u Ukrajini. Osim toga, većina glavnih francuskih saveznika u NATO-u, koji se i sami snažno protive raspoređivanju svojih trupa u Ukrajinu, malo je verovatno da će ući u direktnu konfrontaciju sa Rusijom zbog mogućih žrtava među francuskim instruktorima, navodi se u tekstu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter