Izvor: Tanjug
25.11.2021 u 14:56
0

HOLANDIJA: Bolnice odlažu hemoterapije i transplatacije zbog kovida

Pojedine bolnice u Holandiji obustavile su tretmane hemoterapije i transplantacije organa kako bi oslobodile krevete za intenzivnu negu za sve veći broj pacijenata sa kovidom-19, izjavio je danas jedan holandski zvaničnik.

– Postoje bolnice u nekoliko regiona koje smanjuju negu. Govorimo o nezi koja zahteva bolnički krevet. To znači da se mnogo zakazanih termina otkazuje – izjavio je portparol holandskog udruženja za intenzivnu negu, a prenose strani mediji. 

Broj pacijenata sa korona virusom u bolnicama dostigao je nivo koji nije zabeležen od početka maja, a stručnjaci upozoravaju da će bolnice dostići pun kapacitet za nešto više od nedelju dana ako se virus ne obuzda.

Nekoliko pacijenata sa kovidom prebaceno je ove nedelje u nemačke bolnice.

Iako je oko 85 odsto odrasle populacije Holandije u potpunosti vakcinisano protiv kovida-19, broj novih slučajeva je juče dostigao rekordnih 23.709 za 24 sata, što predstavlja skok od skoro 40 odsto na nedeljnoj bazi.

U okviru sledeće faze plana za reagovanje na krizu, bolnice bi takođe mogle da zatraže pomoć vojnog osoblja i studenata.

Holandija je zabeležila više od 2,5 miliona slučajeva i preko 19.000 smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter