Izvor: 24 sedam
23.09.2024 u 16:02
0

IMATE DVA SATA ZA EVAKUACIJU: Izrael najavljuje napade na dolinu Beka

"Hezbolah planira lansiranje novog oružja prema izraelskoj teritoriji, što Izrael neće dozvoliti"

 Izraelska vojska (IDF) je najavila vazdušne napade na dolinu Beka, pozivajući civile da u roku od dva sata napuste objekte u kojima Hezbolah skladišti oružje. Portparol izraelske vojske Danijel Hagari saopštio je da će ti objekti biti meta napada „u bliskoj budućnosti,“ ističući da Hezbolah koristi civilne zgrade za skladištenje strateškog naoružanja, čime direktno ugrožava stanovništvo.

„Pripremamo se za udare na terorističke ciljeve u dolini Beka. Hezbolah koristi civile kao živi štit i svesno ih dovodi u opasnost,“ izjavio je Hagari na konferenciji za novinare, prenosi Times of Israel.

Prema njegovim rečima, Hezbolah planira lansiranje novog oružja prema izraelskoj teritoriji, što Izrael neće dozvoliti. Hagari je dodao da su eksplozije u južnom Libanu posledica detonacije Hezbolahovog naoružanja u civilnim objektima.

U posebnoj poruci na arapskom jeziku, pukovnik Avišai Adrai upozorio je stanovnike doline Beka da imaju dva sata da se evakuišu iz zgrada koje Hezbolah koristi za skladištenje projektila i oružja pre nego što započnu izraelski vazdušni napadi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter