Izvor: tanjug
09.10.2021 u 07:25
0

Island obustavio primenu vakcine američke laboratorije Moderna protiv korona virusa!

 Island je obustavio primenu vakcine američke laboratorije Moderne protiv kovida-19 zbog retkih slučajeva upale srčanog mišića, čime je učinio korak dalje od svojih nordijskih suseda koji su samo ograničili upotrebu te vakcine.

– Pošto je snabdevanje Fajzerovom vakcinom u zemlji dovoljno, glavni epidemiolog je odlučio da se na Islandu ne koristi Modernina vakcina- objavljeno je u petak na stranici nacionalne Uprave za zdravstvo, prenele su agencije.

PROČITAJTE JOŠEPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BRAZILU: Registrovano više od 600.000 smrtnih slučajeva od početka pandemije korona virusa!

Odluka je motivisana povećanom učestalošću miokarditisa i perikarditisa nakon vakcinisanja Modernom, precizirao je glavni epidemiolog u saopštenju.

To neće uticati na kampanju vakcinacije na tom ostrvu sa 370.000 stanovnika, gde je 88 odsto starijih od 12 godina u potpunosti vakcinisano.

PROČITAJTE JOŠGUGL: Zabranjuju se zarada od objava koje promovišu lažne tvrdnje o klimatskim promenama

Od četvrtka su Švedska i Finska takođe obustavile upotrebu Modernine vakcine, ali samo za mlađe od 30 godina, a Danska i Norveška su to zvanično savetovale za mlađe od 18 godina, takođe zbog retkih slučajeva miokarditisa i perikarditisa.

Švedske vlasti navode da je većina tih upala blaga i prolazi sama od sebe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter