Izvor: 24sedam.rs
09.08.2024 u 14:42
0

ITALIJA POVEĆAVA POREZ ZA BOGATE STRANCE: Moraće da izvoje 200.000 evra

Prema rečima italijanskog ministra ekonomije Đankarla Đorđetija, poreski režim će ostati privlačan za mnoge bogate ljude

Italijansko ministarstvo privrede i finansija objavilo je da će udvostručiti jednokratni paušalni porez za bogate strance koji se doseljavaju u Italiju na 200.000 evra.

Prema rečima italijanskog ministra ekonomije Đankarla Đorđetija, čak i nakon povećanja, poreski režim će ostati privlačan za mnoge bogate ljude.

Preferencijalni poreski režim za strance koji postanu poreski rezidenti u Italiji postoji od 2017. godine.

Plaćanje paušalnog poreza oslobađa novog rezidenta od plaćanja većine drugih poreza, uključujući prihode iz inostranstva i nasledstvo. Mera se odnosi i na Italijane koji se vraćaju u zemlju i koji su u inostranstvu živeli više od devet godina.

Paušalni porez važi za sve strance, ali je od samog početka bio poznat kao „porez na bogatstvo“ (Italijani koriste reč „Paperoni“) ili „porez na fudbalere“ koji je plaćao i čuveni fudbaler Kristijano Ronaldo dok je igrao za Juventus.

U periodu od 2017, do 2024. je ova poreska šema donela 254 miliona evra u državnu kasu, prenosi Rojters.

TURSKA REAKCIJA U SEVERNOM IRAKU: Vojska tvrdi da je neutralisala12 kurdskih militanata

Italijanski poreski zakoni su na udaru kritika mnogih nevladinih organizacija koje smatraju da se privlačenjem najbogatijih stranaca značajno podižu cene nekretnina i povećavaju životni troškovi običnih ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter