Izvor: AGENCIJE
09.10.2023 u 18:51
1

IZRAEL KREĆE U KONAČNI OBRAČUN: Pogledajte kojom silom Izrael kreće u odmazdu bez trunke milosti

Izrael koristi svoju ogromnu vojnu moć - uključujući hiljade tenkova, ratnih aviona i trupa - da uništi Hamas nakon što su teroristi pokrenuli iznenadni napad u kojem je do sada ubijeno 700 Izraelaca.

Izraelske snage su već iskoristile svoju flotu od 600 aviona i 300 raketnih bacača da nemilosrdno granatiraju Pojas Gaze, uz vazdušne napade i artiljeriju uništivši 1.000 ciljeva Hamasa. Uništavanje se tu ne zaustavlja – sa 173.000 izraelskih vojnika, uključujući 8.000 elitnih komandosa, Izrael se sada sprema da pokrene masivni koordinisani kopneni napad u „narednih 48 sati“ kako bi uništio Hamasove borce i infrastrukturu u Gazi zbog kojih će na ulicama izbiti žestoke borbe.

Izraelska vojna moć je daleko veća od one koju imaju teroristi Hamasa, koji trenutno poseduju samo oko 10.000 raketa koje su napravljene u tajnosti. Pored 173.000 aktivnih izraelskih vojnika, Izrael je danas angažovao rekordnih 300.000 rezervista u svom odgovoru na napad Hamasa sa više frontova iz Gaze i „kreće u ofanzivu“, rekao je glavni vojni portparol.

Video prikazuje stotine automobila izraelskih rezervista napuštenih duž ulica u blizini vojne baze u blizini Gaze nakon što su se javili na dužnost. Izrael takođe koristi svoje specijalne snage iz elitne i ozloglašene jedinice Sajeret Matkal za borbu protiv Hamasa. Veruje se da će oni imati za cilj da ubiju pripadnike Hamasa, kao i da izvuku stotine Izraelaca koji su uzeti za taoce.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da žele u potpunosti da oduzmu Hamasu moć da upravlja Palestinom nakon onoga što je opisano kao ‘najgori dan u istoriji’ te zemlje.

Stotine Palestinaca je takođe ubijeno, a zgrade pretvorene u ruševine nakon što je Izrael započeo svoj smrtonosni osvetnički napad. Izraelski vazdušni napadi do sada su sravnili veći deo grada Bejt Hanun u severoistočnom uglu palestinske enklave, koji su teroristi Hamasa koristili kao polazište za svoje napade. Potresni snimsci prikazuju da je povređeno i ubijeno mnogo dece.

Ranije je izraelska vojska saopštila da njene snage imaju „potpunu kontrolu nad zajednicama“ na njenoj južnoj teritoriji u blizini Gaze – nekoliko sati nakon što je saopštila da se bori protiv Hamasovih terorista na „sedam do osam“ lokacija na jugu.

„Mi imamo punu kontrolu nad zajednicama“, rekao je novinarima portparol vojske Danijel Hagari.

Ali on je rekao da borbe i dalje besne na lokacijama unutar Izraela gde su borci još uvek bili skriveni nakon što su ubili 700 Izraelaca i uzeli desetine talaca u napadu koji je srušio reputaciju Izraela kao „nepobedive zemlje“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IZRAEL KREĆE U KONAČNI OBRAČUN: Pogledajte kojom silom Izrael kreće u odmazdu bez trunke milosti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter