Izvor: SPUTNIK
10.08.2024 u 17:30
0

JEZIVA ISTINA IZAŠLA NA VIDELO: Izrael je počinio genocid u Gazi

Specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija o stanju ljudskih prava na palestinskim teritorijama Frančeska Albaneze optužila je Izrael da je počinio genocid u ratu u Gazi.

„Izrael čini genocid napadajući naselja, jednu po jednu bolnicu, jednu po jednu školu, jedan po jedan kamp za izbeglice, jednu po jednu ‘sigurnu zonu’. Uz pomoć oružja koje dobija od Sjedinjenih Američkih Država i Evrope“, navela je Albaneze.
TOKOM NOĆI UKLONJENI OSTACI NASTRADALIH PUTNIKA IZ BRAZILA: Iz olupina aviona koji se srušio noćas

Ona je uz objavu na društvenim mrežama podelila i vest o izraelskom napadu na školu u Gazi u kojoj su smešteni raseljeni, a gde je, prema palestinskim vlastima, poginulo više od 100 Palestinaca, a desetine ranjeno.

Izraelska vojska je navela da su palestinski podaci o žrtvama napada na školu preuveličani i da je razlog napada bio taj što se tu nalazi komandna soba Hamasa i palestinskog Islamskog džihada koja je smeštena u sobi za molitvu u školi Al-Tabaen, u naselju Daraj u Gazi.

Borelj: Užasnut sam napadom Izraela na školu u Gazi

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj izjavio je da je užasnut zbog napada Izraela na školu u kojoj su bili smešteni raseljeni ljudi u Gazi.

„Užasnut sam prizorima iz škole koja je bila sklonište u Gazi koju su pogodile izraelske snage, sa navodno desetinama palestinskih žrtava. Najmanje 10 škola bilo je na meti poslednjih nedelja. Nema opravdanja za ove masakre“, napisao je Borelj na društvenim mrežama.

Turska: Izrael počinio novi zločin protiv čovečnosti

Reagovalo je i Ministarstvo spoljnih poslova Turske, navodeći da je Izrael počinio novi zločin protiv čovečnosti ubivši više od stotinu civila koji su se sklonili u školu u kvartu Al-Daraj u Gazi.
U saopštenju iz Ankare se navodi da je i ovaj napad pokazao da vlada izraelskog premijera Benjamina Netanijahua želi da sabotira pregovore za uspostavljanje trajnog prekida vatre u Pojasu Gaze.
Tursko Ministarstvo je takođe navelo da su u ovom zločinu saučesnici i svi međunarodni akteri koji ne čine ništa da se zaustavi Izrael, prenosi Anadolija.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter