Izvor: agencije
25.10.2023 u 19:14
0

KRIVE JEDNI DRUGE ZA HUMANTARNU KATASTROFU: Izrael tvrdi da Hamas kontroliše rezervoare goriva u Gazi

Po zahtevu američke administracije, humanitarna pomoć je ušla u pojas Gaze preko prelaza Rafa sa Egiptom. Pomoć uključuje vodu, hranu i medicinske potrepštine, navodi se u izraelskom izveštaju o humanitarnoj situaciji u Gazi.

Ukupno 62 kamiona je ušlo za četiri dana, a 31 se očekuje danas.

Kako se u izveštaju kaže, Hamas kontroliše rezervoare goriva i nastavlja da preuzima privatne rezervoare goriva. Kako navode Izraelci, Hamas upravlja snabdevanjem gorivom bolnica i vitalnih postrojenja, u skladu sa svojim interesima, stvarajući pritisak u međunarodnom diskursu i javnoj slici o nestašici goriva u Gazi.

Dodaju da su voda, kanalizacija i bolničke usluge direktno pod uticajem Hamasove kontrole goriva.

Vitalne službe, poput bolnica, vodovoda, otpadnih voda i skloništa, u Pojasu Gaze imaju sposobnost da generišu struju lokalno na rutinskoj osnovi kako bi se kompenzovale hronične nestašice.

Takođe, kažu da postoje rezerve goriva u Pojasu Gaze, i to se radi o dizelu koji je u rukama režima, privatnih vlasnika i međunarodnih organizacija.

Vitalni sistemi, navodi se, oslanjaju se na rezervoare goriva koje kontroliše Hamas, koji pušta ograničenu količinu svakih nekoliko dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter