Izvor: BSC Happy
25.10.2023 u 19:13
0

GROTLO BLISKOG ISTOKA:Pogođena škola u Gazi u kojoj se nalazi hiljade raseljenih Palestinaca, Izrael optužio UN da šire lažnu sliku o Gazi, zvaničnicima odbijene vize

Škola koju vodi humanitarna organizacija u Gazi oštećena je u "udaru iz neposredne blizine", saopštila je agencija UN-a za palestinske izbeglice.

U objektu u Rafi, gradu na jugu Gaze u blizini granice s Egiptom, nalazi se 4.600 ljudi, dodala je UNRWA.  Jedna osoba je poginula, a 44 su povređene, uključujući devetoro dece, navodi se u saopštenju.

 

Uhapšeno 58 pripadnika Hamasa

Izraelska vojska (IDF) je danas saopštila da su njeni pripadnici protekle noći u racijama širom Zapadne obale uhapsili 58 pripadnika Hamasa.

IDF navodi da su od početka rata u Pojasu Gaze, 7. oktobra, izraelske trupe uhapsile više od 930 traženih Palestinaca na Zapadnoj obali, uključujući 608 povezanih sa Hamasom.

Neki kamioni pomoći su ušli u blokirano područje, ali humanitarne agencije i dalje upozoravaju na katastrofalnu situaciju, posebno u bolnicama prepunim povređenih.

Više od 200 talaca koje je oteo Hamas i dalje su u Gazi – četiri su do sada oslobođena.

Više od pola talaca Hamasa su stranci

Više od polovine od procenjenih 220 talaca koje drži Hamas dolazi iz 25 različitih zemalja, saopštila je izraelska vlada. Rečeno je da su među taocima: 54 državljana Tajlanda, 15 Argentinaca, 12 Nemaca, 12 Amerikanaca, šest Francuza i šest Rusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter