Izvor: K1
23.05.2024 u 13:56
0

FIFA MENJA FUDBAL IZ KORENA: Tektonske promene su spremne, ružičasti karton je uveden

Svake godine nove inovacije u fudbalu! Sada smo dobili i treći karton.

FEDERACIJA međunarodnih fudbalskih saveza (FIFA) rešila je da se ozbiljno uhvati ukoštac sa jednim od gorućih problema ovog sporta, što će dovesti do priličnih promena.

U fudbalu već decenijama postoje žuti i crveni karton. Prvi kao javna opomena za ozbiljnije kršenje pravila igre, a onaj drugi kao isključenje, bilo direktno pokazan zbog nedopustivog ponašanja na terenu, bilo kao posledica dva žuta kartona za istog aktera meča. 

Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB) je međunarodno telo koje određuje fudbalska pravila, a sada uvodi i treći karton – ružičasti. Prvi put ružičasti karton biće upotrebljen na Kopa Amerika, koji će da bude održan u Sjedinjenim Američkim Državama od 20. juna do 14. jula!

Čemu služi ružičasti karton?

Ružičasti karton će imati potpuno drugačiju ulogu od žutog i crvenog. Neće, dakle, da služi za kažnjavanje igrača. Imaće sasvim drugačiju, humanitarnu ulogu. Kada sudija pokaže ružičasti karton, na taj način će da obavesti tim da može da izvrši dodatnu, šestu zamenu, ukoliko se sumnja da je igrač doživeo traumu glave ili potres mozga.

– Kada se koristi zamena potresa mozga, protivnički tim imaće automatski mogućnost da izvrši dodatnu zamenu – saopštila je Direkcija za takmičenja i operacije CONMEBOL-a

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter