Izvor: ALO
20.06.2024 u 11:13
0

KUCNUO JE ČAS! RUSKE OKLOPNE GRUPE KRENULE U 5 PRAVACA: Probijen front!

Ruska vojska je pokrenula iznenadnu ofanzivu i probila ukrajinsku odbranu nadirući od Gorlovke ka Torecku

Posle intenzivnih vazdušnih i artiljerijskih udara, ruske oklopne grupe su krenule u proboj na pet pravaca: ka Njujorku (ovo naselje se do 2021-ve zvalo Novgorodskoje), Severnom (Ukri su tako nazvali Kirovo), Južnom, Družbi i i Aleksandropolju.

U prvom naletu su stigli do predgrađa Severnog, Južnog i Aleksandropolja.

Ruski iznenadni nalet su priznali i ukrajinski vojni analitičari:

„Neprijatelj je u pravcu Torecka napredovao od kontrolnog punkta Majorsk do istočne periferije sela Pivničnoje, zauzevši pumpnu stanicu i deo železničke pruge u dubini do 1,83 km. Aktivna neprijateljstva i razmena artiljerijske vatre se nastavljaju“.

U MOSKVI IZDATO UPOZORENJE NA TORNADO: Očekuje se prava oluja, a stanovnicima je preporučeno da ne izlaze iz SVOJIH KUĆA

 

 

Onlajn info-resurs DS, koji radi za ukrajinsku vojnu Glavnu obaveštajnu upravu, preneo je da su ruske trupe napredovale od bivšeg kontrolnog punkta „Majorsk“ ka selima Družba i Severnoje. Od njih direktan put vodi do Torecka koji se u sovjetsko vreme zvao – Đeržinsk.

Sa udarom na Toreck, Rusi se bukvalno `potkopavaju` pod Časov Jar i Konstantinovku od koje se severnije nalaze Družkovka, Kramatorsk i Slavjansk.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter