Izvor: SPUTNIK
27.07.2024 u 14:34
0

LAVROV JASNO I GLASNO: Kada se Kosovo otcepilo, Zapad je aplaudirao, a šta je bilo sa Krimom

Lavrov: Kada se Kosovo otcepilo, Zapad je aplaudirao, a šta je bilo sa Krimom?

„Krim 2014. godine održava otvoreni, transparentni referendum uz prisustvo brojnih međunarodnih posmatrača i Zapad te rezultate odbacuje, govoreći da je narušen princip teritorijalnog integriteta. Međutim, kada se pre toga Kosovo otcepilo bez ikakvog referenduma, Zapad je aplaudirao, a pritom je sam i orkestrirao to otcepljenje, rekavši da su na taj način kosovski Albanci realizovali princip samoopredeljenja naroda. Tako da, ovde nemamo nikakve iluzije u vezi sa tim kako će Zapad nastaviti da deluje“, rekao je Lavrov.

Lavrov je podsetio da, prema Povelji UN, svi su dužni da poštuju teritorijalni integritet država čije vlade poštuju pravo naroda na samoopredeljenje i kao takve predstavljaju celokupno stanovništvo na teritoriji odgovarajuće zemlje.
„Neću ni da se zadržavam na tome da su nakon dolaska nacističke klike na vlast u februaru 2014. i nakon što su objavili da će ukinuti status ruskog jezika kada su poslali naoružane bande da jurišaju na parlament Krima – da ti ljudi nikako nisu mogli da predstavljaju stanovništvo Krima i jugoistočne Ukrajine. Sve to je bilo potpuno jasno. Tako da međunarodno pravo ovde vrlo jasno propisuje kako treba da se tumači određena situacija. Zapad to ne sluša, Zapad sledi svoja pravila“, zaključio je Lavrov.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter