Izvor: Tanjug
23.10.2023 u 22:50
2

LAVROV PORUČIO: „Izraelu je potreban mir, ali je potreban i Palestincima“

Rusija je uvek isticala svoju posvećenost osiguravanju bezbednosti Izraela, zemlji je potreban mir, ali mir je potreban i Palestincima, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Predsednik Vladimir Putin je u svojim međunarodnim govorima o Bliskom istoku uvek isticao našu posebnu posvećenost osiguranju bezbednosti Izraela. Vidimo u kakvim se geopolitičkim uslovima ova zemlja razvija. Razumemo da joj je potreban mir. Ali njenim susedima je takođe potreban mir. To se odnosi na Siriju, Liban i Palestince“, rekao je Lavrov posle sastanka u formatu „3+3“ o Južnom Kavkazu u Teheranu.

SPECIJALNA VOJNA OPERACIJA DAN 603: Serija eksplozija na jugu Ukrajine; Lavrov u Severnoj Koreji o novoj strategiji dve zemlje, Putin SAD sve uključenije u rat

On je dodao da je Rusija spremna da pomogne u rešavanju palestinsko-izraelskog sukoba, a da je Moskva u normalnim odnosima sa svim stranama konflikta.

Sa druge strane, SAD su, kako je rekao, među liderima zemalja koje se mešaju u palestinsko-izraelski sukob.

„Što se tiče prognoza (državnog sekretara SAD) Entonija Blinkena u vezi sa intervencijom trećih sila u sukobu, Amerika je već među liderima onih koji se već mešaju. To uključuje slanje dve grupe nosača aviona u zonu sukoba, nekoliko hiljada borbenih vojnika, kako ja shvatam, sa svim potrebnim naoružanjem, uključujući i teško naoružanje. Što je više takvih proaktivnih koraka od strane neke države, to je veći rizik, veća opasnost da će sukob eskalirati“, napomenuo je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “LAVROV PORUČIO: „Izraelu je potreban mir, ali je potreban i Palestincima“”

  1. Šta im se uvlačite , šta rade sve vreme od kada im je data oblast isto kao i Palestincima, gde su danas oni a gde su Palestinci !. Ako nekome nije jsano neka pogledaju kartu , da sma ja neko u Srbiji ne bi meni više ulagali Izraelci ništa ovde s ve dok en daju državu Palestincima a Guterš ako puste gas Izraelci u podzemne rovove Palestinaca bolje bi mu blo da se ubije, neka pogleda malo na šta liči svet sa novim na mnogim teritorijama po svetu nacistima .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter