Izvor: Blic
26.08.2024 u 14:29
0

LJUDI U NEVERICI GLEDAJU NOVI SNIMAK PUTINA: Sastanak sa generalima napravio haos u Rusiji

Kremlj je nedavno objavio snimak na kojem se vidi ruski predsednik Vladimir Putin tokom sastanka sa načelnikom Generalštaba Valerijem Gerasimovim i njegovim zamenikom, a glavna tema bila je situacija u Kursku. Međutim, nezavisni ruski mediji primetili su kako je Kremlj zapravo objavio snimak bez zvuka, sa zamagljenim papirima na stolu. Posebnu pažnju privuklo je ono što liči na vrata u zidu iza Putina.

Na stolu za kojim sede Vladimir Putin, Valerij Gerasimov i Sergej Rudskoj nalaze se zamagljeni papiri. Video traje oko minut. Prema zvaničnom saopštenju Kremlja,

Gerasimov je izvestio Putina o situaciji u oblasti Kurska, gde ukrajinska ofanziva traje tri nedelje.

Primetno je da nema nikakvog zvuka na snimku, pa čak ni u uvodnom delu, kada se zvaničnici pripremaju za brifing.

Slika bez tona i zamagljeni papiri

BBC na ruskom navodi da je sastanak održan na jednom od komandnih mesta ruskog Ministarstva odbrane.

Teško je razumeti kako je tekla diskusija o izveštaju vojnih komandanata jer je pres služba Kremlja objavila snimak bez zvuka

Drugo pitanje koje je postavljeno tiče se zamagljenih papira na stolu.

Ruski nezavisni mediji pokušali su da dobiju odgovor od Kremlja, ali se portparol Dmitrij Peskov nije oglašavao.

„Putin je izdao uputstva“

U zvaničnom saopštenju koje je izdato nakon sastanka, navodi se da je ruski predsednik saslušao izveštaje vojnih komandanata.

Visoki oficiri su izvestili predsednika o protivdejstvu neprijateljskim snagama koje su upadale na teritoriju Kurske oblasti i preduzetim merama za njihovo uništenje, kao i o trenutnim rezultatima specijalne vojne operacije – navodi se u saopštenju pres službe Kremlja

Gerasimov je predsedniku izneo detaljan izveštaj o situaciji, a Putin je nakon toga izdao potrebna uputstva.

Misteriozna vrata

Još jedan čudan detalj sa ovog sastanka, koji nije uspeo da promakne korisnicima društvenih mreža, jesu vrata u zidu iza Putina.

Na snimku se vidi kako u zidu postoje linije u formi vrata. Niko njie uspeo da pronađe odgovor na pitanje čemu ona služe, ali korisnici društvenih mreža uveliko spekulišu da su u pitanju vrata koja vode ka tajnom bunkeru za Putina.

Masovni napadi

Najmanje tri osobe su poginule, a pet povređeno u jutrošnjem velikom ruskom napadu raketama i dronovima na Ukrajinu.

 

Gradonačelnik Lucka Ihor Poliščuk izjavio je da je u tom gradu poginula jedna osoba kada je pogođena petospratna stambena zgrada, prenosi Unian. Načelnik Zaporoške regionalne uprave Ivan Fedorov izjavio je da je u toj oblasti u ruskom napadu jedna osoba poginula. U Dnjepropetrovskoj oblasti jedna osoba je poginula, a zbog napada je izbilo više požara, saopštili su oblasni zvaničnici.

Rusija je jutros pokenula veliki vazdušni napad na Ukrajinu, a eksplozije su se čule u Kijevu i brojnim drugim gradovima.

 

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom Ukrajine u 6 sati po lokalnom vremenu, a jake eksplozije čule su se u Kijevu, Harkovu, Odesi, Vinici, Zaporožju, Kremenčuku, Dnjepru, Hmeljnickom, Krivom Rogu, Kropivnickom i drugim ukrajinskim gradovima.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Rusija danas ispalila više od 100 raketa i 100 dronova prilikom napada na Ukrajinu.

Ukrajina je, sa druge strane, dronovima napala dva grada Saratovske oblasti. Jedna žena je ranjena, a kuće oštećene.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter